Σκουριάζουν Στις Αποθήκες Τα Ελληνικά Αντιαεροπορικά Stinger Αντί Να Καταρρίπτουν Tα Τουρκικά Drones

Τα Τουρκικά Drone σαρώνουν το Αιγαίο και καταγράφουν μέρα και νύχτα δεδομένα Στρατιωτικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, και τα Ελληνικά Αντιαεροπορικά Συστήματα V-SHORADS που είναι διασκορπισμένα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου,είναι κλειδαραμπαρομένα στις αποθήκες να τα τρώει η σκόνη!

Όπως ανέφεραν Καλύμνιοι ψαράδες που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός συμβάντος, Τουρκικό Drone πετούσε πάνω από την Ψέριμο, και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση το Μπόντρουμ.

Με τη χρήση των Drones η Τουρκία θέλει να γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου, και έχει το πλεονέκτημα με ένα ηλεκτρονικό μάτι παρακολούθησης και καταγραφής γεγονότων σε πραγματικό χρόνο, να αποκτούν πρόσβαση και απευθείας εικόνα, σε στρατιωτικά σημεία της χώρας μας, εντοπίζοντας ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια στην περιοχή, μεταφέροντας τις πληροφορίες στα κέντρα επιχειρήσεων.

Ο Τουρκικός Στρατός αναπτύσσει τέσσερις τύπους µη επανδρωμένων αεροσκαφών, αυτοί είναι το Akinci που προσομοιάζει σε Μαχητικό Αεροσκάφος, τα Alpagu, Kargu και Dogan, που προορίζονται να αυτοκαταστρέφονται πάνω σαν drone- καμικάζι, το Vestel Karayel που πραγματοποιεί αποστολές αναγνώρισης, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Το τραγικό είναι πως οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκσυγχρονίζονται, και η Χώρα μας παραμένει ακόμη βήματα πίσω από τις εξελίξεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως Ελληνικά F-16 απογειώνονται για να αναχαιτίσουν πάνω από το FIR Αθηνών, τα Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και ενώ τα βλέπουμε ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού άνευ ραντάρ, αντί να τα καταρρίψουμε τα κοιτάμε!

Τόσο δουλοφοβική είμαστε, και φοβόμαστε να τα καταρρίψουμε, όπου αυτά θα πέσουν πάνω ακριβώς σε Ελληνικό έδαφος, και δεν θα έχουν η Τούρκοι καμιά δικεολογία,παρά προτιμάμε να σαπίζουν οι δύο τύποι VSHORADS που διαθέτουμε, τα φορητά FΙΜ-92Β/C Stinger/Stinger Blοck-1 (500 μονοί εκτοξευτές με περισσότερα από 1.200 βλήματα) και τα αυτοκινούμενα ASRAD Hellas (54 συστήματα με τετραπλό εκτοξευτή και 432 βλήματα FIΜ-92C Stinger RΜΡ).

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr
Με πληροφορίες από: priftisnews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications