Πρόστιμο 150.000 ευρώ και «μαύρο» για πέντε ημέρες στην εκπομπή του Λιάγκα

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε την απόφαση επιβολής χρηματικού προστίμου 150.000 ευρώ στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα». Αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής για πέντε ημέρες.

Πρόστιμο 150.000 ευρώ και «μαύρο» για πέντε ημέρες, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

Η απόφαση ελήφθη για τον τρόπο παρουσίασης της είδησης, σχετικά με τη μαρτυρία νεαρής φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας εκσπερμάτωσε πάνω της, ενώ βρισκόταν σε βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τα επίμαχα σχόλια ειπώθηκαν από τους παρουσιαστές της εκπομπής την 7η Νοεμβρίου του 2019, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.Το ΕΣΡ, αφού εξέτασε λεπτομερώς το οπτικοακουστικό υλικό, κατέληξε ότι προκύπτουν οι παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου, καθώς και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου.

Ως εκ τούτου, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ, καθώς και αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής για πέντε ημέρες από τις 20 Ιανουαρίου του 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Λιάγκας, όσο και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι προσπάθησαν να διακωμωδήσουν τις καταγγελίες της νεαρής φοιτήτριας, ενώ μάλιστα, δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν και σε αναπαράσταση της σχετικής είδησης.

Η 20χρονη φοιτήτρια είχε καταγγείλει - λίγες ημέρες νωρίτερα - ότι ενώ διάβαζε σε βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, ένιωσε κάτι στην πλάτη της και διαπίστωσε ότι η μπλούζα της είχε λερωθεί με σπέρμα.

Στη συνέχεια, αντιλήφθηκε την παρουσία ενός νεαρού άντρα, ο οποίος αμέσως τράπηκε σε φυγή. Λίγο αργότερα, ακινητοποιήθηκε από φύλακα της σχολής και οδηγήθηκε στις αρχές. Το περιστατικό προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο πάνελ της εκπομπής, ενώ μάλιστα, ένας τεχνικός έκανε αναπαράσταση του συμβάντος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications