Πρώην παρουσιαστής Top Gear για Γκρέτα Τούνμπεργκ: Είναι τρελή, να γυρίσει σχολείο και να σκάσει

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, έχει γίνει τελευταία πρότυπο για το διεθνές νεανικό κίνημα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αφότου άρχισε να απουσιάζει από το σχολείο της για να διαδηλώσει εναντίον της έλλειψης δράσης από τους πολιτικούς για το περιβάλλον.

Ωστόσο, αρκετοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται, απλά, για ένα ακόμη πιόνι που προωθείται από ενήλικες για να προχωρήσουν τους σκοπούς τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τζέρεμι Κλάρκσον, πρώην παρουσιαστής της εκπομπής αυτοκινήτου, Top Gear.

«Είναι τρελή και επικίνδυνη και προκαλεί άυπνες νύχτες σε νεαρά παιδιά με την ιδιοτροπία της» ανέφερε ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «The Grand Tour», Τζέρεμι Κλάρκσον για την Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Νομίζω ότι πρέπει να γυρίσει πίσω στο σχολείο και να σκάσει», ανέφερε ο Κλάρκσον στη Sunrise.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο παρουσιαστής εδώ και χρόνια απορρίπτει την κλιματική αλλαγή ως «επιστημονική φαντασία», με τη στάση του να έχει κάνει περιβαλλοντικούς ακτιβιστές να ρίξουν κοπριά στο σπίτι του, 10 χρόνια πριν.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Κλάρκσον είχε πει για την Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Βασικά, είναι ο Ιησούς. Νομίζω ότι μια παράξενη Σουηδή με άσχημα νεύρα. Δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα με το να ταξιδεύεις τον ωκεανό με ένα γιοτ ντίζελ και μετά να λες ψέματα για τη ντιζελομηχανή», είχε δηλώσει ο παρουσιαστής.

«Είναι ηλίθια γιατί οι επιστήμονες θα το λύσουν αυτό και κανείς δεν πρόκειται να το λύσει με το να τρέχει εδώ κι εκεί και να κάνει απεργίες και να μην πηγαίνει στο σχολείο, γιατί τότε δεν παρακολουθείς τα μαθήματα επιστήμης, οπότε είναι ανόητη», ανέφερε ο Τζέρεμι Κλάρκσον για την έφηβη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications