Νέα έρευνα: Οι «αργοί» οδηγοί είναι οι πιο επικίνδυνοι  κάτι που ξέρουν οι σκεπτόμενοι χωρίς ερευνά!

Πας ταξίδι 3:20 ωρών(άλλοι το κάνουν 4:30 ώρες ακόμη και με πιο γρήγορα αυτοκίνητα γιατί μονο σε εθνική οδό και ευθείες το πατάνε και το παίζουν μάγκες ! ο οδηγός φαίνεται σε στροφές όμως! και τα 150 χιλιόμετρα απο τα 350 ειναι επαρχιακός δρόμος με στροφές), και ξαφνικά μπροστά σου είναι μια χελώνα σε επαρχιακό δρόμο που ξέρεις οτι επι 20 χιλιόμετρα ειναι μονο στροφές τι κάνεις?

Αυτοί προκαλούν ατυχήματα διότι σε αναγκάζουν να κάνεις προσπέραση διότι πάνε πολύ αργά σε σχέση με το δρόμο, και φυσικά κανένας δεν έχει πει πότε για αυτούς που έχουν σκοτώσει κόσμο, το έχουμε αναφέρει εδώ πριν πολύ καιρό χωρίς να περιμένουμε ερευνά να το πει, επίσης οι αργόσχολοι κοιμούνται στο τιμόνι!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Daily Star, το Υπουργείο Μεταφορών αποκάλυψε ότι μέσα στο 2019, τα θύματα ατυχημάτων που οφείλονται σε οδηγούς που κινούνταν απελπιστικά αργά και έχασαν τη ζωή τους έφτασαν τους 26. Επίσης 132 τραυματίστηκαν, είτε ελαφρά, είτε πιο σοβαρά.

Γίνεται κατανοητό ότι όσοι οδηγούν κάτω από τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας συχνά πυκνά προκαλούν ακραίες συμπεριφορές εκ μέρους των υπολοίπων οδηγών με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στη Μ. Βρετανία, όσοι οδηγούν κάτω αρκετά κάτω από το όριο ταχύτητας μπορεί να τιμωρηθούν από την Τροχαία με πρόστιμα έως και 100 λιρών (€117) και τρεις βαθμούς ποινής στο δίπλωμά τους. Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν πινακίδες με τα ελάχιστα όρια ταχύτητας τοποθετημένες δίπλα στις αντίστοιχες των μέγιστων ορίων, ενώ σε άλλες τα παραπάνω σήματα είναι ανύπαρκτα.

Ο Χιου Μπλάντον, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού «Συμμαχία Βρετανών οδηγών» δήλωσε ότι δεν τον εκπλήσσουν τα στατιστικά νούμερα της συγκεκριμένης έρευνας. «Η πολύ αργή οδήγηση είναι εντελώς χαζή αντίδραση και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα τροχαίο ατύχημα.

Έχω υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό, ότι η αργή οδήγηση προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα για άλλους οδηγούς και μπορεί να τους αναγκάσει να επιχειρήσουν, σε ακραίες περιπτώσεις, μία ριψοκίνδυνη προσπέραση ή ελιγμό».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ο τυπος με το αουντι ειναι για πολλες φαπες.Τυπικο δειγμα κομπλεξικου κανει αγωνα μονος του,
θετει ανθρωπους σε κινδυνο ενω οι μοτοσικλετηστες κανουν την βολτα τους γι αυτο και οι ταχυτητες ειναι κατω απο τα 300 χιλ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications