Κίνα: Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κινείται με… μεθανόλη

Στα τέλη Οκτώβρη η Κινεζική αεροπορική εταιρεία, Rainbow UAV Technology, δήλωσε ότι το καινούριο της drone, Rainbow-4, εξοπλισμένο με ανεπτυγμένα ηλεκτρονικά φορτία και δορυφορικά συστήματα, πέρασε επιτυχημένα τις δοκιμαστικές πτήσεις.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα South China Morning Post, Κινέζοι επιστήμονες ήταν αυτοί που δοκίμασαν το πειραματικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, του οποίου η μηχανή κινείται με την απλούστερη αλκοόλη, τη μεθανόλη, και είναι ικανό να παραμένει σε κατάσταση πτήσης για συνολικά 12 ώρες.

Το όχημα, κατασκευασμένο από τα ιδρύματα Feye UAV Technology, Dalian Institute of Chemical Physics και από την Chinese Academy of Science, ζυγίζει συνολικά 15 κιλά, έχει τέσσερις έλικες και «αγγίζει» τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει το μη επανδρωμένο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα drone είναι ο κινητήρας του, ο οποίος το καθιστά ικανό να παραμένει στον «αέρα» για 12 ώρες. Συγκριτικά, τα υπόλοιπα drone που κινούνται με μπαταρία βρίσκονται σε κατάσταση πτήσης για, προσεγγιστικά, 1,5 ώρα.

Καλούμενος να σχολιάσει τις δοκιμαστικές πτήσεις, ο Γενικός Διευθυντής του Feye UAV Technology, Zhang Wenyu, περιέγραψε τον, ωθούμενο από μεθανόλη, κινητήρα ως ευρύτερα, για τα δεδομένα, καινοτόμο.

Παράλληλα, ενώ το FY-36 είναι ικανό να σηκώσει βάρος ίσα με τρία κιλά, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να επιθεωρεί γραμμές ρεύματος, για ερευνητικές και διασωστικές αποστολές, για γεωλογική χαρτογράφηση και για συγκέντρωση στρατιωτικών και κατασκοπευτικών πληροφοριών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications