7 Έλληνες καλλιτέχνες που παρά τις μεγάλες επιτυχίες τους, έφυγαν πάμφτωχοι και μόνοι από τη ζωή

Πάμφτωχοι καλλιτέχνες – Χρήσιμες πληροφορίες: Ποιος είπε ότι οι καλλιτέχνες λύνουν για πάντα τα προβλήματά τους; Ποιος είπε πως εξασφαλίζονται οικονομικά μέχρι το τέλος της ζωής τους; Παρακάτω υπάρχουν επτά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, τα οποία έφυγαν από τη ζωή πάμφτωχα.

Πάμφτωχοι καλλιτέχνες – Χρήσιμες πληροφορίες: Η λίστα με τους επτά πάμφτωχους καλλιτέχνες

Κωνσταντίνος Βολανάκης:
Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες θαλασσογράφους του 19ο αιώνα. Ο Βολανάκης πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε μεγάλη ένδεια τόσο λόγω της επταμελούς οικογένειάς του όσο και των χαμηλών τιμών πώλησης των έργων του.

Σαπφώ Νοταρά:
Η κωμικός Σαπφώ Νοταρά έγραψε ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, τα πέρασε ολομόναχη και χωρίς οικονομικούς πόρους σε ένα μικρό διαμέρισμα το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος νέος επιχειρηματίας θαυμαστής της.

Αλέξης Γκόλφης:
Ο Αλέξης Γκόλφης έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από το ρόλο του Μανωλιού στη σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν άστεγος και ζούσε ως ρακοσυλλέκτης στην πλατεία Κολιάτσου.

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου:
Ήταν η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός της γενιάς της. Πέθανε πάμφτωχη το 1972 σε ηλικία 79 ετών έχοντας στο πλευρό της εγγονή της, Ρέα, που τη φρόντισε ως τα γεράματά της.

Κώστας Χατζηχρήστος:
Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε σε ένα μικρό δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Αθήνας, που το μίσθωνε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εκεί, «έσβηνε» μέρα με τη μέρα άφραγκος και αγνοημένος μέχρι το τέλος.

Ρένα Παγκράτη:
Η Αθηναία ηθοποιός Ρένα Παγκράτη πέθανε στα 56 της χρόνια, από φαρμακευτική δηλητηρίαση. Τη βρήκε στις 25 Ιουνίου του 1998 η αδερφή της στο σπίτι της. Ο θάνατός της ήταν αυτοκτονία, απόρροια της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας που βίωνε τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Σωτηρία Μπέλλου:
Τη λίστα αυτή ολοκληρώνει μία από τις κορυφαίες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Έφυγε φτωχή, καθώς έπαιξε όλα τα χρήματά της στα χαρτιά, αλλά με ελεύθερο πνεύμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications