Ήρθε ο χειμώνας: Χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες - Χάρτες

Πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημι-ορεινά, ενισχυμένοι βοριάδες και βροχοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στα ηπειρωτικά της Ελλάδας.

Σε ρυθμούς… χειμώνα εισέρχεται σταδιακά η Ελλάδα, καθώς από το απόγευμα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις στα βόρεια και βροχές στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η μεταβολή των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει σταδιακά από τα δυτικά και βαθμιαία από τα βόρεια και κεντρικά.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα αποτελέσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν από το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης, με έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις σε Μακεδονία και Θράκη.

​Λίγα χιόνια αναμένονται και στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικούς και βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως έως 8 μποφόρ, με τον υδράργυρο να σημειώνει αισθητή πτώση. Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή και κυρίως, το Σαββατοκύριακο.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τσουχτερό κρύο σε πολλές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας όπου σημειώθηκε παγετός. Πρόσκαιρη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Δευτέρα 2 και αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, πριν την νέα πτώση που αναμένουμε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Ο χάρτης δείχνει την προβλεπόμενη χιονοκάλυψη στην Ευρώπη την ερχόμενη Τετάρτη 04/12, όταν και η χώρα μας θα δεχθεί αξιόλογες χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλά υψόμετρα για τα οποία θα σας ενημερώσουμε μέσα από τις ανακοινώσεις της κεντρικής μας σελίδας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications