Ψυχρή εισβολή μέσα στις γιορτές: Πότε πέφτει ο υδράργυρος - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για χιόνια

Ψυχρή εισβολή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στις γιορτές. Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία μετά τα Χριστούγεννα. Με κρύο - και πιθανόν και χιόνια - οδεύουμε προς το νέο έτος.

Ολοένα και πιο χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού, καθώς εισερχόμαστε στην καρδιά των εορτών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά των μετεωρολόγων, στα τέλη της εβδομάδας η θερμοκρασία αναμένεται να γνωρίσει σημαντική πτώση, δημιουργώντας κατάλληλο έδαφος και για χιόνια.

«Λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας την Κυριακή και Δευτέρα προφανώς θα έχουμε και χιόνια. Ακόμη όμως είναι νωρίς για σαφή συμπεράσματα», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter o μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, κάνοντας λόγο για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βορείους ανέμους την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο υδράργυρος θα ξεκινήσει να σημειώνει πτώση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία αύριο να διαμορφώνεται στους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου.

​Για ψυχρή εισβολή από το ερχόμενο Σάββατο προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα, στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Τα χιόνια, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, είναι περιορισμένα σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά καταγράφονται ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνει ότι εν όψει της ψυχρής εισβολής που θα είναι «λίγο ισχυρότερη από μέτριας έντασης», «οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά γεωγραφικά, αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα και είναι μεγάλο ρίσκο για παράδειγμα να πούμε αν θα χιονίσει στην Αττική και πού».

Μέχρι στιγμής λοιπόν, το σίγουρο είναι ότι έρχεται «τσουχτερό» κρύο, με ερωτηματικό για τα χιόνια και τις ασφαλείς προβλέψεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά στον καιρό τα Χριστούγεννα, αναμένονται παροδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή του στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος και πιθανές είναι και οι παροδικές ασθενείς βροχές, αλλά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications