“Πρόσφυγες” ξυλοκόπησαν δυο μαθητές στο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Τελευταία ημέρα προ των εορτών για τα σχολεία, όμως για κάποιους μαθητές στα ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, δεν ξεκίνησε καλά

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Λόγου της Πέλλας”, τη δεύτερη ώρα, ενώ υπήρχε κενό, και οι μαθητές ήταν έξω στην αυλή, δημιουργήθηκε παρεξήγηση μεταξύ των μεταναστών που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα και Ελλήνων μαθητών.

Προς στιγμήν ηρέμησαν τα πνεύματα από κάποιους ψυχραιμότερους που παρενέβησαν, όμως μία ώρα μετά πιάστηκαν στα χέρια, με συνέπεια δύο Έλληνες μαθητές να μεταφερθούν τραυματισμένοι από ξυλοδαρμό στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες μαθητές μεταφέρθηκαν άμεσα στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν, με το βανάκι που τους εξυπηρετεί… Οι γονείς είναι σε έξαλλη κατάσταση μετά το όλο επεισόδιο και οι μαθητές δηλώνουν: Μας είπαν ξενοφοβικούς, μας είπαν ρατσιστές όταν κάναμε την κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Μπορεί να μας πει το Υπουργείο, οι ΜΚΟ ή η Δευτεροβάθμια με στοιχεία, ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι “ανήλικοι” πρόσφυγες; Η ηλικία τους, η καταγωγή τους… και κατά πόσο έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στα σχολεία μας; Γιατί ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί τάξεις ένταξης – παρά μόνο για κάποια τμήματα και λίγες ώρες… Απορίας άξιο φυσικά το γεγονός ότι πηγαίνουν στο σχολείο ότι ώρα θέλουν, αν θέλουν και θα φτάσουν να τελειώσουν το Λύκειο χωρίς να ξέρουν καν ελληνικά!

logospellas.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications