Εντυπωσιακή κατεδάφιση: Πύργοι 120 μέτρων γίνονται σκόνη στη στιγμή - Βίντεο

Ο εμβληματικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Ironbridge Power Station κατασκευάστηκε το 1969. Και σήμερα, μετά από 50 χρόνια, κατεδαφίστηκε σε μια ελεγχόμενη έκρηξη που κόστισε περί τα 11.9 εκατ. ευρώ.

Η ανατίναξη πραγματοποιήθηκε στις 11:00 σήμερα το πρωί και χάρη στην ελεγχόμενη έκρηξη, οι τέσσερις πύργοι ψύξης με ύψος 120 μέτρα κατεδαφίστηκαν στη στιγμή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Star, μηχανικοί τοποθέτησαν εκρηκτικά στη βάση κάθε καμινάδας. Η δύναμη της έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που έγινε αισθητή σε απόσταση αρκετών μιλίων, με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να σχολιάζουν τις συνέπειες της κατεδάφισης.

«Άκουσα την έκρηξη στο Πράιορσλι, αρκετά δευτερόλεπτα μετά. Έμοιαζε με ένα μακρύ, βαθύ βρυχηθμό κεραυνού», σχολίασε χρήστης του Facebook.

«Κάποιοι εδώ στο Ντόλι Μπανλ, ένιωσαν το σπίτι να δονείται και τα σκυλιά άρχισαν να γαυγίζουν, εξαιτίας του ήχου κεραυνών», ανέφερε κάποιος άλλος χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι από τους πρώην εργαζόμενους στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ήταν πολύ συγκινημένοι για να παρακολουθήσουν την κατεδάφιση. Ενώ, αρκετοί είπαν ότι λυπήθηκαν να βλέπουν τις τεράστιες κατασκευές να γίνονται σκόνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο του Σροπσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας σταμάτησε το 2015.

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications