Πλησιάζει η «Βικτώρια» με καταιγίδες, χαλάζι και πολλά μποφόρ

Τα έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Αττική αύριο Τετάρτη, όπου το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πλησιάζει από τα δυτικά το βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει η «Βικτώρια» και ήδη στο Ιόνιο επικρατούν θυελλώδεις νοτιάδες με ένταση που θα φτάσει τοπικά και τα εννέα μπορφόρ.

Τα έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Αττική αύριο Τετάρτη, όπου το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

​Από το μεσημέρι, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη δυτική Κρήτη.

​Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα.

Εκτός από την Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου από το πρωί τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications