Η Ρωσία κατασκευάζει βάση ελικοπτέρων στο Καμισλί στην Βόρεια Συρία

Η Ρωσία επεκτείνει την επιρροή της και στην βόρεια Συρία θέτοντας ολοκληρωτικά υπό έλεγχο το κεντρικό τμήμα της Μέσης Ανατολής και άρχισε να κατασκευάζει μια βάση ελικοπτέρων στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Ζβεζντά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η νέα βάση θα προστατεύεται από πυραυλικά συστήματα επιφανείας-αέρος Pantsir, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ ελικόπτερα Mi-35 έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί.

Η συγκεκριμένη πόλη στη Συρία ήταν μέχρι πρότινος υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Αποχώρησαν όμως από το Καμισλί -που θεωρείτο επιχειρησιακό κέντρο των Κούρδων- όταν ξεκινούσε η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Η Ρωσική βάση θα επιτρέψει στα ελικόπτερα να αυξήσουν την ακτίνα δράσης τους κατά τις περιπολίες τους.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της, Τιμούρ Κοτζάγιεφ, αυτή η βάση στη Συρία θα διασφαλίσει το ανεμπόδιστο των αεροπορικών πτήσεων, την ασφάλεια των ελικοπτέρων και την άμυνα και προστασία της περιοχής», που εκτείνεται από την επαρχία Χασάκα μέχρι τα Τουρκοϊρακινά σύνορα.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη των πρώτων ελικοπτέρων στην πόλη Καμισλί στη Συρία, που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications