Νεκρό ελάφι στην Ταϊλάνδη με επτά κιλά σκουπίδια και πλαστικά στο στομάχι του

Ένα ελάφι βρέθηκε νεκρό στην Ταϊλάνδη, έχοντας στο στομάχι του επτά κιλά πλαστικών και άλλων σκουπιδιών. «Είναι μια τραγωδία», λέει αρμόδιος του εθνικού πάρκου «Khun Sathan», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η κατανάλωση των πλαστικών ήταν μία από τις αιτίες του θανάτου του ελαφιού.

Νεκρό βρέθηκε ένα ελάφι στην Ταϊλάνδη, αφ'ότου είχε καταναλώσει επτά κιλά από πλαστικές σακούλες και άλλα σκουπίδια, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για το πρόβλημα μόλυνσης του νερού και των δασών της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», το ελάφι (όπως εικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου) ήταν δέκα ετών και εντοπίστηκε σε εθνικό πάρκο της πόλης Ναν, περίπου 630 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Όπως ανέφερε επικεφαλής του εθνικού πάρκου «Khun Sathan», Κριάνγκσακ Θανόμπουν, μέσα στο στομάχι του ελαφιού βρέθηκαν «πλαστικές σακούλες» και αυτή ήταν μία από τις αιτίες του θανάτου του ελαφιού.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «τραγωδία», σημειώνοντας ότι «δείχνει ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ'όψιν και να μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για την καθιέρωση «προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο στομάχι του ελαφιού βρέθηκαν κόκκοι καφέ, κουτιά συσκευασίας, σακούλες σκουπιδιών, πετσέτες, όπως επίσης και εσώρουχα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications