Σεισμός Αλβανία βίντεο: Νέα πλάνα που “κόβουν” το αίμα – Ταυτοποιήθηκαν 28 θύματα

Ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει στην Αλβανία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, που άφησε πίσω του 31 νεκρούς.

Παγώνουν το αίμα τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσουν θύματα, μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Στους 35 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, εκ των οποίων οι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες, και όσο οι ώρες περνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν.

Στην περιοχή Θουμάνε επιχειρεί αυτή την ώρα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ήδη η ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει δύο άτομα ζωντανά και τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους. Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε φθάνοντας τους 658, εκ των οποίων 10 παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα και 2, σε βαρύτερη κατάσταση, αναμένεται να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή της Ιταλίας.

Η βοήθεια των ανδρών τις ΕΜΑΚ στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων στην Αλβανία αποδεικνύεται καθοριστική.

 

«Δεν έχουμε ελπίδες» λέει ο πατέρας
Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μετέδωσε τις κοπιώδεις προσπάθειες των διασωστών. Συγκλονίζει ο πατέρας που βίωσε τον πόνο της απώλειας, καθώς η μητέρα του απεγκλωβίστηκε νεκρή, ενώ το ένα του παιδί βρίσκεται στα χαλάσματα. «Ελπίδες δεν έχουμε», τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα για το εγκλωβισμένο παιδί του. Το επτάχρονο παιδί του, η αδελφή και η μητέρα του βρίσκονταν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και όταν σημειώθηκε ο σεισμός ξεκίνησαν να κατεβαίνουν για να διαφύγουν.

Μόλις έφτασαν στον πρώτο όροφο, όμως, το κτίριο κατέρρευσε και εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια. Κατάφεραν να βγουν ζωντανοί η γυναίκα του και το ένα τους παιδί, ωστόσο η μητέρα του απεγκλωβίστηκε νεκρή και το επτά ετών παιδί είναι ακόμη στα χαλάσματα. Την ώρα που η απεσταλμένη του σταθμού βρισκόταν στον αέρα, οι διασώστες στο βάθος του πλάνου φαίνεται να τρέχουν και να εγκαταλείπουν το σημείο.

Λίγο αργότερα, ρίχνουν το φως από τους φακούς τους στο κτίριο, το οποίο μοιάζει να κρέμεται από μια κλωστή. Λίγες στιγμές νωρίτερα, ένας άνδρας μίλησε ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό, την ώρα που οι διασώστες ψάχνουν να βρουν το παιδί του που έχει εγκλωβιστεί. Ο σκύλος της ΕΜΑΚ, Όσκαρ, είχε υποδείξει το σημείο λίγες ώρες νωρίτερα και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications