Αστρονόμος του Χάρβαρντ:Απολιθώματα εξωγήινων πλασμάτων και τεχνολογίας μπορεί να βρίσκονται στο φεγγάρι

Δεν είναι δηλώσεις που έγιναν από έναν "συνομωσιολόγο" όπως συνηθίζεται να λένε, αλλά από έναν κορυφαίο επιστήμονα ο οποίος είπε: «Αν κάποιο εξωγήινο διαστημικό σκάφος συγκρούστηκε με το φεγγάρι στο παρελθόν, τότε ειναι ακόμα εκεί ».

Ο καθηγητής Abraham Loeb, πρόεδρος της σχολής αστρονομίας στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λέει ότι οι σεληνιακές αποστολές μπορεί να είναι κρίσιμες για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. Η σεληνιακή επιφάνεια θα διατηρούσε τέλεια τα απολιθώματα των εξωγήινων πλασμάτων από ένα απομακρυσμένο σύστημα αστέρων, ή ακόμα και την τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν για να φτάσουν εδώ.

"Θα ήταν δελεαστικό να βρούμε ακόμα εξωγήινη ζωή υπό την μορφή βακτηριδίων στο φεγγάρι", γράφει ο καθηγητής στο Scientific American. "Ακόμα πιο συναρπαστικό θα ήταν να βρούμε ίχνη τεχνολογικού εξοπλισμού που συγκρούστηκε με την επιφάνεια της σελήνης πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, κάτι που ισοδυναμεί με μια επιστολή από έναν εξωγήινο πολιτισμό ο οποίος θα λέει: « Υπάρχουμε».

Ο καθηγητής Loeb, 57 ετών δεν ειναι σαν τους άλλους, έχει γράψει τέσσερα βιβλία και περισσότερα από 700 άρθρα σχετικά με την αστροφυσική σε μια καριέρα τριών δεκαετιών. Συχνά μιλάει για εξωγήινους και άλλα φαινόμενα, όπως ότι ένα διαστρικό αντικείμενο Oumuamua, το οποίο πέρασε από το Ηλιακό Σύστημα το 2017, ήταν διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, οι αποστολές στο φεγγάρι, των οποίων μόνο η NASA σχεδιάζει να ξεκινήσει μέχρι το 2030, θα μας έδιναν μια ευκαιρία να βρούμε αποδείξεις εξωγήινων.

Χωρίς ατμόσφαιρα ή γεωλογική δραστηριότητα όπως σεισμοί για να καταστρέψουν τα αρχαία αντικείμενα, τα εξωγήινα απολιθώματα ή η τεχνολογία από διαστημικά ατυχήματα θα μπορούσαν να παραμείνουν άθικτα για χιλιάδες χρόνια στο δορυφόρο. Η NASA σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει μια βάση στο φεγγάρι το 2028.

Ο καθηγητής Loeb ζήτησε από τη NASA να αναζητήσει επίσης στοιχεία για εξωγήινους. «Η ευκαιρία να ανακαλύψουμε σημάδια εξωγήινης ζωής προσφέρει ένα νέο επιστημονικό κίνητρο για μια βιώσιμη θεμελίωση στην επιφάνεια του σελήνης», έγραψε ο αστρονόμος.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications