Βουλιάζει η Θράκη από παράνομους μετανάστες

H κατάσταση στην ελληνουτουρκική μεθόριο στον Έβρο επιδεινώνεται καθημερινά, αλλά στην Αθήνα τα θέματα αυτά «κρατούνται χαμηλά», μακριά από την ατζέντα της επικαιρότητας, για λόγους που ευλόγως μπορούμε να υποθέσουμε.

Από τον Μανώλη Κοττάκη
Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τρία συγκεκριμένα γεγονότα που είναι αδύνατον να προσπεράσουμε:

Πρώτον, η κατάληψη του χωριού Μεγάλο Δέρειο από παράνομους μετανάστες. Δεν είναι τυχαίο που η Άγκυρα άνοιξε νέο δρόμο και κατευθύνει την παράνομη μετανάστευση από αυτή την οδό. Στο Μεγάλο Δέρειο κατοικούν Πομάκοι μουσουλμάνοι, Αλεβίτες, οι οποίοι αποτελούν ανάχωμα στο σουνιτικό Ισλάμ. Δεν έχουν στοχοποιηθεί τυχαία από την Τουρκία. Μακροπρόθεσμος στόχος της Άγκυρας είναι να εγείρει και ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στον Έβρο, προκειμένου να υπάρχει ισχυρός σύνδεσμος με τα ακραία στοιχεία της μειονότητας στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Σύμφωνα με το site komotinipress, Μεγάλο και Μικρό Δέρειο, Πετρόλοφος, Σιδηρώ, Ρούσσα, Γονικό, Άνω και Κάτω Μικράκιο, Ουράνια και Αγριάνη βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Οι Αρχές παρακολουθούν τη βίαιη εισδοχή παράνομων μεταναστών που εμφανίζονται από το πουθενά (κυρίως από την περιοχή ανάμεσα σε Σουφλί και Λάβαρα), δημιουργώντας ακόμη και πληθυσμιακούς πυρήνες έως 500 ατόμων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μικρό Δέρειο έχει εξελιχτεί σε σημείο συναλλαγής, συνδιαλλαγής και χώρο μετεπιβίβασης διακινητών και παράνομων μεταναστών, που δίνουν εκεί ραντεβού για να συνεχίσουν την πορεία τους στη θρακική επικράτεια.

Γεγονός πρώτο, λοιπόν: Τα σύνορα τελούν υπό απειλή από παράνομους μετανάστες. Η Άγκυρα συνεχίζει την προσπάθειά της να εγείρει θέμα τουρκικής μειονότητας σε μια περιοχή όπου κάποτε όρθωσε το ανάστημά της η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (και εδιώχθη από το ελληνικό κράτος επί ΠΑΣΟΚ).

Γεγονός δεύτερο: Η καθημερινότητα των πολιτών στη Θράκη, χριστιανών και μουσουλμάνων, τελεί υπό απειλή. Αυτοκίνητο με πινακίδες Αθηνών, του οποίου η άδεια ανήκει σε Πακιστανό, με άγνωστο οδηγό, παρέσυρε και διαμέλισε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο ποντιακό χωριό Θρυλόριο 58χρονο ποδηλάτη. Ηταν ο ψάλτης του χωριού! Το αυτοκίνητο φέρεται ότι συμμετείχε σε δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών και γι’ αυτό ο οδηγός εγκατέλειψε τον άτυχο ποδηλάτη.

Γεγονός τρίτο: Η απόπειρα κατά της ζωής Έλληνα αστυνομικού στο μουσουλμανικό χωριό της Ροδόπης Σώστης από παράνομο μετανάστη, ο οποίος του κατάφερε πέντε μαχαιριές – ευτυχώς, επιπόλαιες.

Και μέσα σε όλα η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» με υπεροπτικό ύφος γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι «η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη». Αιτία; Η πρωτοβουλία Ελληνίδας βουλευτού να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή βασιζόμενη στις αποκαλύψεις της «Εστίας» για παραστρατιωτικές οργανώσεις της Άγκυρας στη Θράκη.

Σαν πολλά δείχνουν να μαζεύονται στη Θράκη. Οι Τούρκοι μεθοδικά μεταφέρουν το παιχνίδι από τη θάλασσα στο έδαφος. Φωτιές ανάβουν και φωτιές σβήνουν. Απαιτείται τιτάνια ψυχραιμία, απαιτείται επέκταση του φράκτη κατά πολλά χιλιόμετρα, απαιτείται φύλαξη των συνόρων, απαιτείται προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των κατοίκων της Θράκης, που δέχονται καθημερινά τις επιθέσεις παράνομων μεταναστών στο βιος τους.

Ο σα απαγορευτικά και αν εκδοθούν για να μην παίζουν τα θέματα αυτά από τα μέσα ενημέρωσης, αν δεν δοθεί προσοχή, θα έρθει η μέρα που θα σκάσει η βόμβα, θα τρέχουμε και το πράγμα δεν θα μαζεύεται με τίποτε. Η αύξηση των εισακτέων στο Δημοκρίτειο κατά 20.000 φοιτητές σε μία βραδιά, η επαναχάραξη των ορίων των δήμων για να φύγουν από τα χέρια εξτρεμιστών μουσουλμάνων δημάρχων με έναν νέο «Καλλικράτη» και η εγκατάσταση της Frontex στη Θράκη μαζί με το σώμα συνοροφυλάκων είναι πολιτικές εκ των ουκ άνευ, αν δεν θέλουμε να ζήσουμε σε εποχές αντίστοιχες με αυτές της αρχής του 20ού αιώνα. Η κυβέρνηση πρέπει να προστατέψει τη Λωζάννη. Οι συστημένοι από την Άγκυρα μετανάστες την απειλούν.

newsbreak.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications