Στρατιώτης πλήρωσε πρόστιμο 380.000 δολ. διότι κατέστρεψε πυροβόλο - Βίντεο

Ρωσικό στρατιωτικό δικαστήριο διέταξε στρατιώτη να καταβάλει πρόστιμο 380.000 δολαρίων ως αποζημίωση επειδή ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο τύπου 2S7 Pion έπεσε από το φορτηγό του και υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω του ότι δεν είχε προσδεθεί σωστά.

Ο στρατιώτης Νικίτα Προσκούριν πάτησε όπως φαίνεται πολύ απότομα τα φρένα του φορτηγού του, προκαλώντας την πτώση του πυροβόλου βάρους 46 τόνων που μετέφερε. Το περιστατικό συνέβη σε μια κυκλική διασταύρωση όπου κινούνταν και ΙΧ. Μόνο από τύχη, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Φωτογραφίες και βίντεο από την σκηνή του περιστατικού στα προάστια του Μαγκάς στην Δημοκρατία της Ινγκουσετίας στον Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας εμφανίζουν το αυτοκινούμενο πυροβόλο ενώ έχει βρεθεί ανάποδα στην μέση του δρόμου με παραμορφωμένη την κάννη.

Το Pion υπέστη σοβαρή ζημιά, η οποία «κατέστησε την επισκευή και την περαιτέρω χρήση του αδύνατη, επειδή δεν ήταν σωστά προσδεμένο πάνω στην καρότσα του φορτηγού», ανέφεραν οι ανακριτές, σύμφωνα με το RT.

Ο οδηγός σταθεροποίησε το πυροβόλο στο μπροστινό μέρος του ημιρυμουλκούμενου με μεταλλική αλυσίδα, αλλά αμέλησε να κάνει το ίδιο για το πίσω μέρος στους ορίζεται στους κανόνες μεταφοράς. Ως αποτέλεσμα, η μεταλλική αλυσίδα στο μπροστινό μέρος δεν μπορούσε να κρατήσει το όχημα το οποίο σε μία απότομη στροφή βρέθηκε στο έδαφος.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η απροσεξία του Προσκούριν κόστισε στον αμυντικό προϋπολογισμό 24,4 εκατ. ρούβλια (περίπου 380,000 δολάρια) και κατέθεσε μήνυση εναντίον του στρατιώτη.

Ο οδηγός αναγνώρισε την ενοχή του, αλλά ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή του υπουργείου εναντίον του.

Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε διαφορετικά. Την Πέμπτη, ο δικαστής έκρινε τον Προσκούριν ένοχο για την βλάβη του στρατιωτικού εξοπλισμού λόγω αμέλειας και τον υποχρέωσε να πληρώσει το σύνολο της ζημιάς. Το προσωπικό αυτοκίνητο του στρατιώτη κατασχέθηκε ως μέρος της αποζημίωσης.

Το 2S7 Pion σχεδιάστηκε στην Σοβιετική Ένωση και εισήλθε σε ενεργό υπηρεσία το 1975, όντας το ισχυρότερο συμβατικό όπλο πυροβολικού του Κόκκινου Στρατού. Το πυροβόλο μπορεί να εξαπολύει βλήματα 203 χιλιοστών σε απόσταση μέχρι 47,5 χλμ. (29,5 μίλια), και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά πυρομαχικά.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ένας άλλος στρατιώτης, ο οποίος οδηγούσε ένα αυτοκινούμενο σύστημα πυραύλων Pantsir-S χωρίς κατάλληλη άδεια και τελικώς το ανέτρεψε, διέφυγε με πρόστιμο ίσο με τον μηνιαίο του μισθό. Η ζημία υπολογίστηκε ότι ανερχόταν σε 17 εκατ. ρούβλια (περίπου 263.000 δολάρια).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications