Επιστήμονες στη Σιβηρία σχεδιάζουν το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Ρωσίας

Η Ρωσία καινοτομεί στον τομέα της Τεχνολογίας, καθώς θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να έχει κατασκευάσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της χώρας και με τον σκοπό αυτό εργάζονται επιστήμονες στη Σιβηρία και όχι μόνο.

Σε μόλις τέσσερα χρόνια, ομάδα επιστημόνων στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας σκοπεύει να έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο θα δοκιμαστεί στον αέρα και στο έδαφος.

Ειδικότερα, ένα εξειδικευμένο εργαστήριο συγκροτήθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής στη Σιβηρία με σκοπό τη δημιουργία «μοντέλου επίδειξης πλήρους κλίμακας, ενός αεροσκάφους υψηλής ταχύτητας απογείωσης και προσγείωσης με υβριδική πρόωση (ιπτάμενο αυτοκίνητο)» όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Προηγμένων Ερευνών.

Αν όλα κυλήσουν βάσει χρονοδιαγράμματος, τότε το όχημα θα είναι έτοιμο έως το 2023, θα δοκιμαστεί τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, και θα μπορεί να διανύσει απόσταση έως και 1.000 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα. Απαιτείται πεδίο απογείωσης 50 μέτρων.

Τα ιπτάμενα οχήματα είναι το επόμενο παγκόσμιο στοίχημα, με απώτερο στόχο τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Τον Αύγουστο, ανακοινώθηκε το «AeroNet», που είναι το κρατικό σχέδιο για την ανάπτυξη ενός εναέριου drone-ταξί έως το 2025 από τις κατασκευαστικές εταιρείες Sukhoi και Ilyushin.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications