Μέσα στις υπόγειες στοές των τζιχαντιστών στη Συρία (Βίντεο)

Ο Έλληνας ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός από το OPEN tv, μπήκε στις σπηλιές και είδε την εντατική έρευνα πυροτεχνουργών για εκρηκτικές ύλες και όπλα.

Το συγκεκριμένα, υπόγειο οχυρό της Ελ Λατάμνα έπεσε στα χέρια του συριακού στρατού, μετά από τριετή πολιορκία.

Μια ολόκληρη μικρή πόλη σκαμμένη κάτω από τους λόφους της περιοχής, αποτελούμενη από μικρές αίθουσες που συνδέονται με στενές σήραγγες και πλατύτερες στοές. 10.000 τετραγωνικά, είναι η έκταση μιας από αυτές, ενώ έχουν βρεθεί 10 αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Εκεί τώρα συνεχίζονται οι έρευνες πυροτεχνουρουργών, ανιχνευτές ναρκών και λοιπών ερευνητών που όπως λένε θα κάνουν μήνες για να ερευνηθεί όλο το δίκτυο. Εντός του δικτύου μπορούσαν να μπουν ακόμα και αυτοκίνητα ενώ ορατά είναι τα ίχνη των βασανισμών που υπέστησαν όσοι δεν αποδέχθηκαν τον ισλαμικό νόμο την εξουσία των ακραίων φανατικών.

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Ω, τι συμφορά! Ούτε ένα τόσο δα τζιχαντιστάκι στη Συρία! Πήγαν στην Ελλάδα να σωθούν! Άκου λέει τους είχανε δώσει οι φίλοι τους - ο θείος Σαμ και η Σία να είναι αραγε οι φίλοι τους;;;- και μηχανές διάνοιξης καταφυγίων για οχήματα και προσωπικό (κάτι σαν μετροπόντικες δηλαδή;;;). Τι άλλο θα ακούσουμε!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications