Καρέ - καρέ η κακοκαιρία από το διάστημα - Νέα επιδείνωση από τη Δευτέρα - Βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, ο οποίος κατέγραψε καρέ - καρέ το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το «meteo.gr» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με αφορμή την κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα το τελευταίο 48ώρο.

Στο βίντεο απεικονίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά αποτυπώνονται από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11 της EUMETSAT.

Μάλιστα, αντιληπτοί από το διάστημα γίνονται και οι 32.000 κεραυνοί που καταγράφηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή πάνω από τον ελλαδικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυρές καταιγίδες, βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν σειρά προβλημάτων σ’ όλη την Ελλάδα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Κεφαλονιά, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα υψηλότερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ιθάκη και στην Ξάνθη, όπου έπεσαν 86 και 83, αντίστοιχα, χιλιοστά (mm).

Κρύο στον βορρά, σχεδόν 38 βαθμούς στα Χανιά
Στο μεταξύ, εντυπωσιακή ήταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της βόρειας Ελλάδας και του νότιου Αιγαίου.

Ενδεικτικό της θερμοκρασιακής απόκλισης είναι το γεγονός ότι ενώ στα ηπειρωτικά εξελίσσονταν ισχυρά καιρικά φαινόμενα, στην περιοχή της Κρήτης ο υδράργυρος υπερέβαινε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, στα Χανιά, το θερμόμετρο έδειξε έως και 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Νέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα
Παρότι τα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications