«Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν την ύπαρξη ζωής στον Άρη», λέει επικεφαλής της NASA!

Ο επικεφαλής επιστήμονας της NASA Jim Green έκανε πρόσφατα μια μάλλον αμφιλεγόμενη δήλωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανθρωπότητα δεν είναι διανοητικά προετοιμασμένη για την πιθανότητα ότι η ζωή θα βρεθεί στον Άρη. Είτε υπάρχει τώρα είτε υπάρχει στο παρελθόν.

Εάν το ρόβερ βρήκε ίχνη ζωής στον κόκκινο πλανήτη, τότε αυτό θα είναι μια επαναστατική ανακάλυψη, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να δεχθούν τέτοια νέα.

Τον Ιούλιο του 2020, η NASA σκοπεύει να στείλει νέο σκάφος στον Άρη, η οποία ακόμα αποκαλείται Mars 2020. Το νέο ρόβερ θα ολοκληρώσει μια σειρά σημαντικών μελετών σχετικά με τη χημική σύνθεση του εδάφους.

Ενώ συζητούσε αυτή τη μελλοντική αποστολή, ο Jim Green εξέφρασε τις απροσδόκητες σκέψεις του για το τι θα συμβεί αν ένα νέο σκάφος εντοπίσει ίχνη ζωής στον Άρη.

"Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν με εντελώς νέους τρόπους, οπότε δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για τέτοια αποτελέσματα. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι".

Δεν ειναι ο πρώτος που φοβάται πώς η ανθρωπότητα θα αντιληφθεί το γεγονός ότι δεν είμαστε μοναδικοί στο σύμπαν και ότι η ζωή, ακόμα και η ευφυΐα, βρίσκεται σε άλλους πλανήτες.

Το 1953, η CIA δημιούργησε μια ειδική επιτροπή, η οποία ερευνούσε ως απειλή για την κοινωνία οι εμφανίσεις UFO και θα προκαλούσαν μαζική υστερία.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε η ομάδα της Διαπλανητικής Πρωτοβουλίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, η οποία ανέπτυξε μια στρατηγική για την προετοιμασία των ανθρώπων για την είδηση ​​ότι ίχνη ζωής θα βρεθούν στο διάστημα.

Και πέρυσι, ο ερευνητής Michael Warnum και άλλοι επιστήμονες δημοσίευσαν μια έκθεση που εξέταζε πώς η ανθρωπότητα θα ανταποκρινόταν σε τέτοιες ειδήσεις. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μεταξύ των ανθρώπων ειναι περισσότεροι οι αισιόδοξοι από αυτούς που φοβούνται την πιθανή ανίχνευση εξωγήινων.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications