ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ «ΚΟΠΗΚΕ»  ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΓΩ... FACEBOOK

Την αίτηση μιας γυναίκας για την υπαγωγή της στον νόμο Κατσέλη απέρριψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τις... αναρτήσεις της στο Facebook.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτηση για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη, επειδή έκρινε ότι η δανειολήπτρια είχε κάνει «ανειλικρινή δήλωση», γεγονός που προέκυπτε από τις αναρτήσεις της στο Facebook.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του lawspot.gr έλαβε υπ΄όψιν της δημόσιες αναρτήσεις της αιτούσας όπου εμφανιζόταν ότι διέμενε στο Λονδίνο καθώς και η εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αιτούσα εκθέτει ότι από το 2013 δεν έχει κανένα εισόδημα και ο σύζυγος της, ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχει μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 660 ευρώ, ενώ με υπεύθυνη δήλωση της το 2016, στα πλαίσια της επικαιροποίησης των σχετικών – εγγράφων της, δηλώνει ότι η κατάσταση της περιουσίας, των μεταβιβάσεων και των εισοδημάτων της ιδίας και του συζύγου της είναι πλήρης και ορθή.

Το δικαστήριο σημείωσε ότι οι φωτογραφικές ή κινηματογραφικές αναπαραστάσεις, φωνοληψίες και κάθε άλλη μηχανική απεικόνιση που προσκομίζεται ως αποδεικτικό μέσο σε πολιτική δίκη και αφορά σε ιδιωτική επαφή και συνομιλία εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση ενός εκ των συμμετεχόντων, καθίσταται απαράδεκτο αποδεικτικό μέσο.

Ωστόσο, το δικαστήριο τονίζει πως όταν η ιδιωτική ζωή έχει ευρέως δημοσιοποιηθεί παύει να είναι άξια προστασίας από τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς «όταν τα δεδομένα του ατόμου είναι γνωστά σε ένα σχετικά μεγάλο αριθμό προσώπων ή μπορούν να γίνουν από αυτούς εύκολα αντιληπτά και θεωρούνται εξακριβωμένα, τότε δεν προσβάλλεται το δικαίωμα για πληροφορική αυτοδιάθεση και στην ιδιωτική ζωή».

Πληροφορίες που αναρτώνται σε δημόσια πρόσβαση δεν συνιστούν προσωπικό δεδομένο
«Εάν έχει επιλέξει το προφίλ του να είναι δημόσιο τότε οι αναρτήσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήριο αφού ουσιαστικά η ερμηνεία που δίνουν τα δικαστήρια είναι ότι παραιτείται της προστασίας της ιδιωτικότητάς του», είπε στην ΕΡΤ σχετικά με την υπόθεση ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης. Σύμφωνα με την απόφαση, στην περίπτωση Facebook, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στο προφίλ του, εάν επιθυμεί να περιορίσει τον κύκλο των προσώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτό, στις φωτογραφίες του και γενικότερα στις αναρτήσεις του, δηλαδή να προβεί σε ρυθμίσεις περιορισμού προσβάσεως στις πληροφορίες του.

«Ακόμη όμως, έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δημόσια κι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους (ακόμη και σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο «facebook») τα στοιχεία αυτά, με την καταχώρισή τους στον εν λόγω ιστότοπο χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας. Πληροφορίες, όμως, οι οποίες αναρτώνται από το υποκείμενο των δεδομένων σε δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν συνιστούν προσωπικό δεδομένο και δεν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2472/1997», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Όταν είσαι κοιμισμένη και ψεκασμένη και δεν έχεις ιδέα σε τι κόσμο ζεις αυτά γίνονται! και αυτά ειναι πταίσματα , ενημερωτικά ότι ποστ βάζουμε πρώτα το κοιτάνε από τα κεντρικά και μετά το βλέπετε ελάχιστοι αυτό έγινε το 2017-2018 , οι ανεξάρτητες πήγες έχουν ελάχιστη απήχηση σε σχέση με δίκες τους, και διάφορων δούρειων ίππων που παριστάνουν τους πατριώτες:

Αν ενοχλεί κανένα Post άπλα δεν το βλέπει κανένας σαν μην το έβαλες καν στην σελίδα facebook! αν ενοχλεί πολύ κάνουν και block ! αυτός ειναι και ο λόγος που δεν βάζουμε κάποια άρθρα μας καν πια, εκτός οτι ούτως η άλλος ο όχλος δεν σε υποστηρίζει, το επίπεδο στην Ελλάδα έχει πέσει απότομα μέσα σε 4 χρονιά εκτός ότι μάζεψαν τον όχλο σε δίκες τους έγκυρες πήγες και ψευτοπατριωτών που αναπαράγουν προπαγάνδες τους μαζί με τα άλλα με αντάλλαγμα να έχουν κόσμο, το ίδιο ισχύει και στην αναζήτηση google. Τον ύπνο του δίκαιου ο όχλος ούτε τα αυτονόητα δεν βλέπει δεν τους κανει καν εντύπωση πως γίνεται καθεστωτικές σελίδες στο facebook να έχουν πάνω από 100 like σε όλα τα post και κάποιες αλλες ελάχιστα και ο πρώτος λόγος ειναι γιατί ελάχιστοι τα βλέπουν τα post, και ο δεύτερος ότι ο όχλος έχει την τάση να υποστηρίζει τους ίδιους τους δυνάστες του άθελα του και περιμένει σωτηρία. Η άλλη ηταν με την Χ.Α και ποστάρει από σελίδα συμμοριτών στο facebook χωρίς να το ξέρει, δηλαδή υποστηρίζει αυτούς που την κατηγορούσαν!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications