Τι θα γίνει με την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Αύξηση στην τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα προβλέπει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων, στον απόηχο των επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία που οδήγησε σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία καθώς εκφράζεται ανησυχία για τον τρόπο που θα επηρεάσει τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα.

Για αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά 4% με 5% που μεταφράζεται σε «καπέλο» περίπου 6 λεπτών το λίτρο, έκανε λόγο ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος των Πρατηριούχων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή λιανικής πώλησης της απλής αμόλυβδης διαμορφωνόταν σε 1,589 ευρώ το λίτρο, τη Δευτέρα, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 1,374 ευρώ το λίτρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Ασμάτογλου η αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου έρχεται ένα μήνα πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Υπολογίζαμε ότι θα έβγαινε στο 1 ευρώ το λίτρο την εναρκτήρια περίοδο. Τώρα με τις αυξήσεις αυτές δεν ξέρουμε και αν φτάσει στο 1,20. Θα είναι πολύ ακριβό», δήλωσε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων.

Πότε θα δούμε αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης
Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης θα είναι αισθητές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Το Σάββατο θα δούμε την αύξηση του 4%-5% διαδοχικά», υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας και στον ΑΝΤ1.
Απέδωσε το γεγονός αυτό στο ότι «οι τιμές επηρεάζονται είτε η Ελλάδα αγοράζει από τη Σ. Αραβία είτε από το Ιράν είτε από τη Βενεζουέλα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, εμφανίστηκες χτες καθησυχαστικός για την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι διεθνείς τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν πάνω από 14% τη Δευτέρα μετά από επιθέσεις με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications