Περιπλέκεται η υπόθεση με την κλοπή οπλισμού στη Λέρο - Ποιος ο ρόλος των ΟΥΚ

Όλο και πιο πολύ φαίνεται πως μπλέκεται το κουβάρι με την κλοπή στρατιωτικού οπλισμού από εγκαταστάσεις του Ναυτικού στη Λέρο.

Δυσκολεύει για τις αρχές η έρευνα γύρω από την κλοπή οπλισμού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, υπάρχει η εκτίμηση πως τα ΟΥΚ είναι πιθανό να θελήσουν να προστατεύσουν την ομάδα των στελεχών τους που εμπλέκεται στην υπόθεση από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες είναι πιθανό να στραφούν, κατόπιν αξιολογήσεως πληροφοριών και σε πρόσωπα που υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία παραιτήθηκαν τον Οκτώβριο του 2018, οπότε και εκτιμάται ότι έγινε η κλοπή.

Παράλληλα, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αξιολογείται από τις αρχές ως «μειωμένης αξιοπιστίας».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μαζί με δύο άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ), πήραν το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και μπήκαν στον χώρο χωρίς εξουσιοδότηση.

Ωστόσο, το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, που είχε την ευθύνη της αποθήκης και διέψευσε τη μαρτυρία του συναδέλφου του στη Λέρο και εντοπίστηκε από τις αρχές αρνήθηκε εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παρόμοια ήταν η κατάθεση και στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού που είχε αναλάβει την ευθύνη της αποθήκης από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι πρότινος.

Ο συγκεκριμένος αρνήθηκε ότι άνδρες της ΔΥΚ και ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μπήκαν παράτυπα στον χώρο με το υλικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο εάν θα αποκαλυφθούν τα ονόματα των «ΟΥΚάδων» που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications