ΑΛΒΑΝΙΑ: ΕΞΗΝΤΑ ΟΚΤΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - 5,8 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ 5,6 ΡΙΧΤΕΡ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ - ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΤΙΡΙΑ

Εξήντα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Αλβανία το απόγευμα και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου δήλωσε η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Από αυτούς οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.Από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο Καβάγια - Δυρράχιο χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου,ο πρώτος είχε μέγεθος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το εστιακό βάθος του ήταν 10 χιλιόμετρα. Η δεύτερη σεισμική δόνηση έγινε στις 17.04 ώρα Ελλάδας και ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ. Μεχρι τις 20:00 οι μετασεισμοί έφταναν την ένταση των 4,7 Ρίχτερ.

Ωστόσο το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι οι δονήσεις είχαν μέγεθος 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι δονήσεις συνεχίστηκαν με μία ισχυρή μετασεισμική ακολουθία με σεισμούς έντασης 4,7 4,4, 4,1, 3,5 3,2 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Είκοσι πέντε με τριάντα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου, αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης .

Από τις σεισμικές δονήσεις έχουν υποστεί ζημιές κτίρια και πολυκατοικίες ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους δίνονται οδηγίες στους κατοίκους και τους ενημερώνουν για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και τους καλούν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθοδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, αναφέρει ο τύπος

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν οι πιο ισχυρές τα τελευταία 20-30 χρόνια υπογραμμίζουν τα αλβανικά μμε. Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες. Oι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί και στην Ελλάδα σε κοντινές περιοχές και ιδιαίτερα σε περιοχές της Ηπείρου. Είχαν επίκεντρο περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο και 34 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα.

Ιδιαίτερα αισθητοί έγιναν και στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού». Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές στο νησί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications