Ξεκινά το «ξήλωμα» των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική

Τη διαδικασία της αφαίρεσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συντονίσει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ξεκινάει αύριο, Σάββατο από τη λεωφόρο Μεσογείων.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή κλιμακίου της Τροχαίας, του ΕΔΣΝΑ και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Τα κλιμάκια θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί του Σαββάτου από τη Λ. Μεσογείων 156 στο ύψος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (άνοδος), έως τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής με δικά της μέσα και με τη χρήση καλαθοφόρου οχήματος του ΕΔΣΝΑ για την αφαίρεση του υλικού, με την υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου και την επίβλεψη της Τροχαίας.

Το παρών επίσης θα δώσουν, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, και η εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ευρώπη Κοσμίδη.
Την Κυριακή στις 5:30 το πρωί συνεργεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού θα αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες από τη Λεωφόρο Κηφισίας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη
Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης των πινακίδων ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα και υπογράμμισε πως «παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη διαδικασία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».

Συνεχάρη τον δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, για την πρωτοβουλία του να αφαιρέσει με δικά του συνεργεία τις διαφημιστικές πινακίδες και κάλεσε τους άλλους δημάρχους να συνδράμουν και αυτοί με τα μέσα που διαθέτουν στο έργο αυτό. για να καθαρίσουμε την Αττική μας.

«Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει πρόσωπο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας πως «δεν θα ανεχθούμε να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο που, εκτός από περιβαλλοντική ρύπανση απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους θα τον καταγγέλλουμε και θα αποστέλλουμε το φάκελο στον εισαγγελέα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications