Έρχεται πρόγραμμα για αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων με μειωμένα τέλη και φόρους

Κίνητρα με μειωμένα τέλη και φόρους για αγορά νέων «καθαρών» αυτοκινήτων θα δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Κίνητρα για την αγορά νέων, «καθαρών» σε ρύπους αυτοκινήτων θα δώσει η κυβέρνηση με νέο πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για “απόσυρση” με κίνητρα για τους πολίτες να αποσύρουν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας και να πάρουν αυτοκίνητα καθαρά», εξήγησε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι χρησιμοποιεί «εντός εισαγωγικών» τον όρο «απόσυρση» μιας και δεν πρόκειται για πρόγραμμα ανάλογο με αυτά που είχε υλοποιηθεί πριν κάποια χρόνια.

Αντίθετα, όπως είπε, η κυβέρνηση θα δώσει συγκεκριμένα κίνητρα με μειωμένα τέλη και φόρους ώστε οι πολίτες να αντικαταστήσουν το παλιό αυτοκίνητο με νεότερης τεχνολογίας με χαμηλούς ή μηδενικούς ρύπους. Αυξημένα θα είναι τα κίνητρα απόκτησης ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

«Δίνουμε κίνητρα να αντικαταστήσει το ενεργειακά παλιό του αυτοκίνητο που επιβαρύνει το περιβάλλον», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τα κίνητρα αγοράς νέου «καθαρού» αυτοκινήτου Αναφερθείς στα κίνητρα αγοράς «καθαρού» αυτοκινήτου, ο κ. Βεσυρόπουλος είπε ότι θα περιλαμβάνει:
Μειωμένα τέλη ταξινόμησης
Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας
Μειωμένος ή ακόμη και μηδενικός φόρος για εταιρική χρήση του νέου αυτοκινήτου
Το πρόγραμμα κινήτρων «θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications