Πέγκυ Τρικαλιώτη: «Η Τηλεόραση Που Έχουμε Είναι Κομμάτι Της Κρίσης»

Η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη, μίλησε για τον ρόλο της στην παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν».

Η δημοφιλής ηθοποιός είπε τη γνώμη της για την τηλεόραση του σήμερα και αποκάλυψε το μεγαλύτερο όνειρο της. Η φετινή θεατρική σεζόν σας βρίσκει στην παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»…

«Το έργο αυτό του Μπρεχτ ανεβαίνει και πάλι από τις 2 Οκτωβρίου για 2η σεζόν και για 30 παραστάσεις στο Θέατρο Θησείου λόγω της περσινής επιτυχίας.
Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει στα βασικά ερωτήματα του ανθρώπου για τον θάνατο, για την καλοσύνη, για την κακία, για τον λόγο που είμαστε εδώ.
Για τον έρωτα, για την αγάπη, για την εξουσία, για τη θρησκεία, για τη μητρότητα. Και το βασικότερο ερώτημα που θέτει είναι αν είναι δυνατόν ένας καλός άνθρωπος να μπορέσει να επιβιώσει σε μια τόσο διεφθαρμένη κοινωνία.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
«Ο δικός μου ρόλος είναι ένας διπλός ρόλος. Κάνω τον καλό άνθρωπο του Σετσουάν, υποδύομαι τη Σεν Τε, η οποία προσπαθώντας να συνεχίσει να είναι καλή εφευρίσκει το alter ego της, έναν «δίκαιο αλλά κακό» άνδρα που τη βοηθάει να επιβιώσει».
Τι άλλο ετοιμάζετε;

«Μετά τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν», δηλαδή από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά θα επαναλάβουμε την επίσης επιτυχημένη παράσταση «Η απολογία της Μαντάμ Κιουρί», στο Θέατρο Σταθμός».
Τηλεοπτικά συζητάτε κάτι;
«Απέχω λιγάκι από την τηλεόραση και αυτό συμβαίνει λόγω των αυξημένων θεατρικών μου υποχρεώσεων, συν το γεγονός ότι έχω και ένα μικρό παιδί να κοιτάξω. Πέρυσι συμμετείχα σε ένα επεισόδιο του «Ου φονεύσεις» και ήμουν αναγκασμένη να κάνω 10ωρο γύρισμα για τη σειρά και εν συνεχεία να πηγαίνω στο θέατρο και να παίζω 2,5 ώρες ασταμάτητα πάνω στη σκηνή. Ηταν πολύ κουραστικό όλο αυτό».
Η γνώμη σας για την tv ποια είναι;

«Τηλεόραση δεν βλέπω πολύ. Ωστόσο, από αυτά τα λίγα που έχω δει δεν είμαι ικανοποιημένη. Δεν θα έπρεπε να έχουμε αυτήν την τηλεόραση. Αλλά είναι κομμάτι της κρίσης και αυτή.
Και μην ξεχνάμε ότι η τέχνη κάθε εποχής, η τηλεόραση, το θέατρο, όλα αυτά στην πραγματικότητα αποτυπώνουν την κοινωνία που ζούμε.
Αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, αυτή η τηλεόραση μπορούσε να γίνει.

Σας συγκινεί ότι ακόμη και σήμερα ο κόσμος μιλάει για σειρές που είχατε πρωταγωνιστήσει, όπως η «Πρόβα νυφικού» και «Η αγάπη άργησε μια μέρα»;
«Με συγκινεί πάρα πολύ και συγχρόνως με στενοχωρεί. Είναι τόσο κρίμα να μην υπάρχουν πια αυτές οι σειρές».
Τέτοια σίριαλ θα μπορούσαν να ξαναγίνουν;
«Φυσικά θα μπορούσαν να ξαναγίνουν.
Αρκεί κάποιος να αποφασίσει να ρίξει λεφτά σε τέτοιου είδους παραγωγές».
Πώς είναι η ζωή μιας εργαζόμενης μητέρας;
«Είναι δύσκολο να είσαι εργαζόμενη μητέρα, γίνεσαι χίλια κομμάτια και έχεις συνέχεια ενοχές».

Τι ονειρεύεστε;
«Ονειρεύομαι ρόλους, ταξίδια, αλλά το πιο μεγάλο μου όνειρο είναι να φθάσω σε μια μεγάλη ηλικία με τον άνθρωπο μου δίπλα και να βλέπω το παιδί μου να έχει αποκτήσει τη δική του ζωή, τα δικά του παιδιά, και εγώ να συνεχίζω να στέκομαι στα πόδια μου, να πηγαίνω στο θέατρο και να λέω και τρεις ατάκες», είπε στο tv Έθνος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications