Οι εξορκιστές του Βατικανού απαγορεύουν τα βιβλία του Χάρι Πότερ από το σχολείο του Τενεσί

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ απομακρύνθηκαν από τη σχολική βιβλιοθήκη επειδή περιέχουν «πραγματικά» ξόρκια!. Ο αιδεσιμότατος Dan Reehill, της Καθολικής Σχολής του Αγίου Έντουαρντ στο Νάσβιλ στο Τενεσί, λέει ότι συμβουλεύτηκε τους εξορκιστές του Βατικανού προτού προβεί σε αυτήν την απόφαση.

Η ρωμαιοκαθολική σχολή στο Τενεσί απαγόρευσε την παγκοσμίως γνωστή σειρά μυθιστορημάτων του Χάρι Πότερ από τα ράφια της βιβλιοθήκης, αφού ο πάστορας προειδοποίησε για τα ξόρκια και τις κατάρες που περιέχουν ως πραγματικούς και "κινδυνεύεις να φωνάξεις τα κακά πνεύματα όταν τα διαβάζεις" όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο αιδεσιμότατος Dan Reehill έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σχολείο και εξήγησε την απόφασή στους γονείς των μαθητών της Καθολικής Σχολής στο Nashville, δηλώνοντας ότι είχε συμβουλευτεί εξορκιστές στις ΗΠΑ και στο Βατικανό πριν την απαγόρευση της επτά τόμων της ιστορίας που έγινε ταινία.

"Αυτά τα βιβλία παρουσιάζουν την μαγεία τόσο ως καλή όσο και ως κακή, κάτι που δεν είναι αλήθεια στην πραγματικότητα ειναι λάθος. Οι κατάρες και τα ξόρκια που χρησιμοποιούνται στα βιβλία είναι πραγματικές κατάρες και ξόρκια.

Όταν διαβάζονται από έναν άνθρωπο κινδυνεύει να καλέσει τα κακά πνεύματα στο σημείο που το άτομο διαβάζει το κείμενο ", έγραψε ο Reverend Reehill, προφανώς με σοβαρότητα.

Η Ρεβέκκα Hammel, επικεφαλής του σχολείου στην Καθολική Μητρόπολη του Νάσβιλ, δήλωσε ότι ο ιεραπόστολος Reehill είχε πράγματι στείλει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έχει τον τελευταίο λόγο για το θέμα, αφού η Καθολική Εκκλησία δεν έχει επίσημη θέση.

"Κάθε πάστορας έχει την εξουσία να πάρει αυτές τις αποφάσεις στο σχολείο της ενορίας του", είπε. "Είναι στην εξουσία του να το πράξει."

Η Hammel δήλωσε ότι το σχολείο δεν ενοχλεί τους μαθητές που διαβάζουν τον Χάρι Πότερ κατά την κρίση των γονέων τους."Εάν οι γονείς θεωρούν ότι αυτό ή οποιαδήποτε άλλο ειναι κατάλληλο, ελπίζουμε ότι θα καθοδηγήσουν μόνοι τους γιους τους και τις κόρες τους για να κατανοήσουν το περιεχόμενο μέσω του φακού της πίστης μας, δεν κάνουμε λογοκρισία πέρα ​​από το να διασφαλίσουμε ότι αυτά που βάζουμε στις σχολικές βιβλιοθήκες μας είναι κατάλληλα για τα παιδιά που εχουμε στις τάξεις μας" , δήλωσε η Hammel.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications