Η κακοκαιρία «χτυπά» την Ελλάδα με χαλάζι και καταιγίδες - Πότε θα κυκλώσει την Αττική

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπου θα είναι ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Η κακοκαιρία επηρεάζει πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού την Παρασκευή (20/9) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Προβλήματα από την κακοκαιρία Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον πλημμυρισμένο Περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη
Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.
Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το ύψος του νερού είχε μειωθεί και δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε άντληση.

Πλημμύρισε ο κεντρικός δρόμος του Ωραιοκάστρου
Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Το… έστρωσε το χαλάζι στη Φαρκαδόνα Απίστευτη καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Φαρκαδόνας. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ έπεσε απίστευτης ένταση βροχή στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Ο καιρός την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
Λίγες νεφώσεις στην Αττική, που γρήγορα θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications