Χάος στη Μόρια: Φωτιά και επεισόδια στον καταυλισμό

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Πανικός στην περιοχή και επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς.

Σκηνές χάους εκτυλίσσονται στη Μόρια, όπου έχει εκδηλωθεί φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία στο σημείο έχουν ξεσπάσει επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα και ένα βρέφος.

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους αστυνομικούς με δύο παιδιά μέσα στον καταυλισμό. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, ο δήμαρχος της Μυτιλήνης κ. Κύτελης, έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση στον καταυλισμό, σημειώνοντας ότι όπως φαίνεται επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ένας νεκρός, ενώ εξέφρασε τους φόβους του για περισσότερα θύματα.

Επίσης, μίλησε για κατεστραμμένα οχήματα της ασφαλείας και προέβλεψε ότι η νύχτα δεν θα είναι ήσυχη.

Στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την οποία νωρίτερα, υπήρξε δυσχέρεια από την πλευρά των προσφύγων και των μεταναστών του καταυλισμού που δυσκόλεψε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στις 16:45 σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου εκδηλώθηκε μία πρώτη πυρκαγιά, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και περίπου 20 λεπτά αργότερα, σημειώθηκε φωτιά και εντός του καταυλισμού, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρεί η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ.

Πυκνοί μαύροι καπνοί καλύπτουν την περιοχή, ενώ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στον καυταλισμό, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν μεταβεί επίσης στο σημείο, μετά από επεισόδια που ξέσπασαν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι «αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει».

«Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις», αναφέρει ακόμη.

«Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα», σημειώνεται ακόμη.
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications