Αφοπλίζεται η ΕΛ.ΑΣ. – Απαγορεύονται οι έλεγχοι στους δρόμους

Ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ «δένει τα χέρια» της Αστυνομίας. Ο κύκλος της ανομίας και η σύγχυση στις διωκτικές Αρχές περιγράφονται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. Καμία οδηγία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΕΛ.ΑΣ. «σηκώνει τα χέρια» λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αφήσει χωρίς οδηγίες τους αστυνομικούς.

Οι διωκτικές Αρχές δεν μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους σε υπόπτους για εγκληματικές ενέργειες, αφήνοντας ανενόχλητα ΙΧ που κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες και τα οποία μπορεί να χρησιμοποιούνται κι από ενόπλους που σχεδιάζουν αιματηρές επιθέσεις ή άλλες εγκληματικές ενέργειες, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταγράψουν παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία εκθέτοντας σε κίνδυνο ζωές αθώων παιδιών, ενώ δεν εξετάζονται κενά ασφαλείας κι ελλείψεις αδειών σε λούνα παρκ ή σε άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις.

Αυτές είναι ορισμένες από τις «απαγορεύσεις» που έχουν επιβληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από το τελευταίο νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ – οι οποίες προκαλούν κενό σε θέματα ασφάλειας σε σπίτια, δρόμους κ.λπ.

Τα τεράστια αυτά προβλήματα περιγράφονται σε επτασέλιδο έγγραφο που συνέταξαν προ μερικών ημερών περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ»

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφουν τις «μαύρες τρύπες» στην αστυνόμευση που έχουν δημιουργηθεί και πως έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και με «δεμένα τα χέρια» για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Μάλιστα αναφέρονται και άλλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους ελέγχους των νυκτερινών κέντρων, στις ηχομετρήσεις, αλλά και στις απελάσεις αλλοδαπών που έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες.

«Τoυς δένουν τα χέρια»
Το εν λόγω έγγραφο συντάχθηκε στις 27 Αυγούστου 2019 και πρώτο ζήτημα που θέτει είναι οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ζητά παρουσία δικαστικού λειτουργού σε όλους τους ελέγχους στον δρόμο ατόμων ή και ΙΧ, προκειμένου να εντοπίζονται ασύλληπτοι ποινικοί, εμπλεκόμενοι σε διακίνηση ναρκωτικών, ένοπλοι κ.λπ.

Μια διαδικασία που θεωρείται «κλειδί» για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και η οποία πλέον παρουσιάζει σημαντικές δυσχέρειες, αφού προαπαιτεί τη συνοδεία εισαγγελέα στις δεκάδες περιπολίες αστυνομικών.

Κάτι που σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ανέφικτο λόγω των δεκάδων ταυτόχρονων περιπολιών ή ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. όπου δεν μπορούν να δίνουν παρών οι σχετικά ολιγάριθμοι εισαγγελείς και μάλιστα σε 24ωρη βάση.

Από hellas-now.com αρχική πηγή «ΤΑ ΝΕΑ»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications