Ενδείξεις της πνευματικής δύναμης ενός φωτισμένου ατόμου

Η φώτιση δεν είναι μια μακρινή κατάσταση της Συνείδησης που πρέπει να κατορθώσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά είναι η καρδιά της φύσης μας. Η φώτιση είναι η αλήθεια μας, η εσωτερική μας φύση. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πνευματικής μας αναζήτησης, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε απομακρυνθεί από αυτή και την έχουμε ξεχάσει. Είναι ωστόσο, μόνιμα παρούσα στη ζωή μας, αλλά απλά την αγνοούμε...

Η προσοχή μας είναι πάντα απασχολημένη από κάτι. Κάτι με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε και έτσι πολύ σπάνια καταβάλλουμε προσπάθειες για να ερευνήσουμε μέσα μας. Ακόμα, αν ήμασταν ικανοί να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στον εαυτό μας, αυτή η σύντομη στιγμή της Συνείδησης που βρίσκεται σε εγρήγορση θα ήταν αρκετή για εμάς για να αναγνωρίσουμε ότι η Συνείδηση σε εγρήγορση, ελεύθερη από συναισθήματα και σκέψεις είναι η πραγματική εσωτερική μας φύση.

Στην κατάσταση της Συνείδησης σε εγρήγορση οι σκέψεις δεν διατηρούν πλέον την προσοχή μας σε αιχμαλωσία και μπορεί να βιώσουμε την ησυχία. Σε αυτή την ησυχία αναγνωρίζουμε τις ακόλουθες αλήθειες:

Βιώσαμε τη φύση των επιθυμιών, τη συνεχή μεταβλητότητα του κόσμου των σχημάτων και των μορφών όπου τίποτα δεν διαρκεί και όλα είναι διαλεκτικά και ευμετάβλητα. Το Εμείς δύναται να εγκαταλείψει τις επιθυμίες του και τις φιλοδοξίες του. Ξυπνάμε από το υπνωτικό ξόρκι της προσωπικής μας ιστορίας. Δεν πιστεύουμε πλέον σε αυτό που αποφασιστικά θεωρούσαμε ως την προσωπική μας ιστορία. Αυτή η εμπειρία μπορεί να μας οδηγήσει στο σημείο της αμφισβήτησης της αλήθειας αυτού πιστεύαμε ότι ήταν αληθινό σε σχέση με τον εαυτό μας.

Όταν ξυπνάμε από τον ύπνο της προσωπικής ταυτότητας αναγνωρίζουμε ότι είμαστε ο ελεύθερος χώρος της Συνείδησης. Δεν είμαστε ίδιοι με τα σχήματα και τις μορφές που εμφανίζονται σε αυτόν τον χώρο αλλά είμαστε ο χώρος ο ίδιος, ο χώρος που επιτρέπει στις μορφές και στα σχήματα να εμφανίζονται και που τα διατηρεί ζωντανά.

Η εσωτερική μας ανάπτυξη συνεπώς, δεν εξαρτάται μόνο από την εμπειρία της ζωής μας. Εξαρτάται πολύ περισσότερο από την ικανότητά μας να αποσπούμε την προσοχή μας από τον εξωτερικό κόσμο στον εσωτερικό μας κόσμο. Είμαστε ικανοί να απομακρυνθούμε από τα μοτίβα του μυαλού που έχουν προγραμματιστεί από το Εγώ μας; Και υπάρχει άραγε μια βαθιά επιθυμία να μάθουμε την αληθινή απάντηση στο ερώτημα «Ποιος είμαι»;

Ο πραγματικός αυτοέλεγχος δεν γεννιέται μέσα μας από την καταστολή αλλά από την αναγνώριση και κατανόηση του νοήματος της ζωής. Αυτού του είδους ο αυτοέλεγχος θα απελευθερώσει τη Συνείδησή μας από την κατάσταση της αναγνώρισης με τον κόσμο των σχημάτων και των μορφών. Θα δημιουργήσει έναν χώρο μεταξύ ημών και των λειτουργιών του μυαλού και σε αυτόν τον χώρο η ικανότητα του να βλέπουμε και να κατανοούμε θα γεννηθεί.

Είμαστε ικανοί να αναγνωρίζουμε τη βασική διπλή φύση της ύπαρξης, το γεγονός ότι η ευτυχία πηγάζει από τη δυστυχία. Η εσωτερική μας ελευθερία, μας επιτρέπει να λέμε ναι με ευχαρίστηση στα πράγματα που συμβαίνουν σε εμάς. Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα των εσωτερικών μας προσδοκιών έχει ήδη τερματιστεί και δεν καταλαβαίνουμε πλέον τις προσδοκίες των άλλων ανθρώπων.

Έχουμε τώρα γνώση ότι οι ταλαιπωρίες μας είναι στην πραγματικότητα οι βοηθοί μας και μπορούν να επιταχύνουν την διαδικασία μέσω της οποίας η Συνείδηση ξυπνάει στο σώμα που προηγουμένως και λαθεμένα θεωρούσαμε ως δικό μας.

Πρέπει να δεχτούμε πρόθυμα οτιδήποτε μας φέρει η στιγμή, είτε χαρά είτε θλίψη, επειδή θα έχουμε πλήρη επίγνωση ότι όλα αυτά είναι μέρη του ίδιου παιχνιδιού.
Οτιδήποτε δημιουργήθηκε για εμάς από άλλους είναι προσωρινό, αλλά αυτό που δημιουργούμε για τον εαυτό μας θα διαρκέσει και θα είναι μόνιμο.
Ο καθένας πρέπει να βρει για τον εαυτό του αυτό που ψάχνει.
Η φώτιση είμαστε εμείς, ο εαυτός μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications