Ανακαλύφθηκε μπογιά που μπορεί ν' αλλάζει συνεχώς χρώμα σαν χαμαιλέοντας - Βίντεο

Μήπως αρχίσει να βαριέσαι την γκαρνταρόμπα σου; Μήπως τα ρούχα και τα παπούτσια έχουν βαρετά χρώματα και έχεις ανάγκη μια αλλαγή. Οι ερευνητές του MIT στις ΗΠΑ δουλεύουν για σένα.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν μιας νέας τεχνολογίας βαφή που αλλάζει χρώμα όταν εκτεθεί σε φως συγκεκριμένου μήκους κύματος. Η διαδικασία είναι αναστρέψιμη που σημαίνει ότι το χρώμα μπορεί ν’ αλλάξει ξανά και ξανά και έτσι ποτέ να μη βαριέσαι τα πράγματά σου.

«Οι χρήστες αυτής της νέας βαφής θα μπορούν ν’ αλλάξουν τα αντικείμενά τους σε καθημερινή βάση, χωρίς ν’ αναγκάζονται ν’ αγοράζουν τα ίδια πράγματα πολλές φορές σε διαφορετικά χρώματα και στιλ», σημειώνει ο Γιούχουα Γιν, μεταδιδακτορικός φοιτητής στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT και επικεφαλής ερευνητής του πρότζεκτ «PhotoChromeleon».

Για την κατασκευή του ειδικού αυτού χρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο Cnet.com, οι ερευνητές του MIT ανάμιξαν φωτοευαίσθητες ουσίες κόκκινου, κίτρινου και κυανού χρώματος με διαφανή λάκα. Όταν το υπεριώδες φως πέφτει σ΄ αυτές τις βαφές, αυτές ακτινοβολούν στην πλήρη φωτεινότητά τους.

Με τη βοήθεια υπολογιστή και ειδικού προβολέα φωτοβολούν τα αντικείμενα με φως τέτοιου μήκους κύματος, ώστε ν’ αναδειχθεί ο επιθυμητός χρωματικός συνδυασμός.

Φυσικά, αν τα αντικείμενα ακτινοβοληθούν με φως άλλου μήκους κύματος, τότε το χρώμα του αντικειμένου θ΄ αλλάξει κι αυτό μπορεί να γίνει και να ξαναγίνει άπειρες φορές, σημειώνουν οι ερευνητές του MIT.

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications