Αιφνίδιοι θάνατοι στρατιωτικών! Γίνονται όλο και περισσότεροι  που να γίνει και πόλεμος!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών θέτει με έγγραφό της ένα πολύ σοβαρό θέμα, στο οποίο δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή. Τους αιφνίδιους θανάτους στρατιωτικών, που όλα τα χρόνια της κρίσης παρουσίασαν μεγάλη αύξηση.

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ αναφέρεται στα θλιβερά στατιστικά θανάτου σε μια μονάδα, αλλά νομίζουμε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο. Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:
ΘΕΜΑ : Απώλεια Ζωής Στρατιωτικού Προσωπικού
Την 20 Σεπτεμβρίου 2019 θρηνήσαμε την απώλεια ενός συναδέλφου που υπηρετούσε στην 388 ΠΑΠ (Σάπες Ροδόπης), έπειτα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Το παραπάνω τραγικό περιστατικό έρχεται ως αποκορύφωμα των πολλαπλών περιστατικών που καταγράφηκαν στην ως άνω Μονάδα τις τελευταίες εβδομάδες και συγκεκριμένα:
– συνάδελφός μας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται κλινήρης.
– Συνάδελφός μας υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.
– Συνάδελφός μας παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο.
Θεωρώντας ότι τα παραπάνω περιστατικά ξεπερνούν τα όρια της σύμπτωσης και της στατιστικής, παρακαλούμε όπως διενεργήσετε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην 388 ΠΑΠ, ιδιαίτερα δε παρακαλούμε όπως διερευνηθεί αν η όποια έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα:

– την ανάθεση πολλαπλών καθηκόντων στο υπάρχον προσωπικό.
– Την ανάθεση ιδιαίτερου φόρτου εργασίας στο υπάρχον προσωπικό.
– Την πίεση του υπάρχοντος προσωπικού προκειμένου να αντεπεξέλθει σε επείγουσες εργασίες.
– Την ανάθεση εργασιών χωρίς την ύπαρξη προσωπικού, μέσων και υλικών για την υλοποίηση αυτής.
– Την ανάθεση καθηκόντων πέρα από της ειδικότητας στο προσωπικό (πχ ανάθεση Γραφείου σε πυροτεχνουργό) αποσπώντας τον από καθήκοντα του αντικειμένου των πυρομαχικών, δημιουργώντας του παράλληλα δυσάρεστα αισθήματα.

Η κατά κοινή διαπίστωση, με δηλώσεις παραγόντων του ΥΠΕΘΑ, υποστελέχωση των Μονάδων σε συνάρτηση με το γηρασκόμενο προσωπικό, δημιουργούν συνθήκες εργασιακού άγχους σε ένα στράτευμα που οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται και γίνονται απαιτητικότερες. Το άγχος που δημιουργείται από προβλήματα εκτός στρατεύματος (οικογενειακά, προσωπικά, οικονομικά κ.α.) είναι ήδη μεγάλο σε όλους. Το να προστίθεται και αυτό από τον εργασιακό μας βίο γίνεται θανάσιμο. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αδιάψευστοι μάρτυρες της πραγματικότητας. Το ΓΕΣ, με ανακοινώσεις τύπου, το τελευταίο οκτάμηνο κατέγραψε έξι (6) θανάτους συνεπεία καρδιολογικών προβλημάτων!

18.1.2019 11:58
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Αλχίας (ΤΧ) Π. Α. της δύναμης της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ, 41 ετών, έγγαμος με 2 τέκνα, ευρισκόμενος σε κανονική άδεια σήμερα το πρωί στην οικία του με συγγενικό του πρόσωπο, στην περιοχή Επτάλοφο Θεσσαλονίκης, αισθάνθηκε αρχικά αδιαθεσία και στη συνέχεια εξέπνευσε, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

16.2.2019 20:41
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Ανθστής (ΠΒ) Λ. Χ. της δύναμης του Γ΄ΣΣ, 45 ετών, έγγαμος με 3 τέκνα, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, αισθάνθηκε αρχικά αδιαθεσία και στη συνέχεια εξέπνευσε, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

22.2.2019 9:23
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

04.3.2019 0:14
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Αρχιλοχίας (ΤΘ) Ε.Γ. της δύναμης της ΑΣΔΥΣ, ετών 41, έγγαμος, νοσηλευόμενος στην καρδιολογική κλινική του 401 ΓΣΝΑ, εξέπνευσε.

01.6.2019 23:15
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΕΜΘ Αρχιλοχίας (ΤΧ) Ι. Μ. της δύναμης του 308 ΠΕΒ, 41 ετών και πατέρας 1 τέκνου, τις βραδινές ώρες της 1 Ιουνίου 2019 ευρισκόμενος στην οικία του, αισθάνθηκε αρχικά αδιαθεσία και στη συνέχεια εξέπνευσε.

20/09/2019 23:19
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, o Λοχαγός (ΥΠ) Γ.Κ. της δύναμης της 388 ΠΑΠ, 47 ετών, εξέπνευσε εν ώρα υπηρεσίας, τις βραδινές ώρες της 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις στην πράξη ώστε να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το εργασιακό άγχος που αποτελεί τη νούμερο ένα θανάσιμη απειλή του στρατεύματος.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πηγή: militaire.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications