Κορυφαίος Αυστραλός ψυχολόγος: «Η Γκρέτα Τούνμπεργκ χρήζει ιατρικής βοήθειας»

Κορυφαίος ψυχολόγος υποστηρίζει ότι η 16χρονη ακτιβίστρια είναι «πολιτικό πιόνι» - Θεωρεί ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από την παγκόσμια σκηνή και να την παρακολουθήσει κάποιος ειδικός

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ χρήζει ιατρικής βοήθειας», προειδοποιεί κορυφαίος Αυστραλός ψυχολόγος εκφράζοντας την ανησυχία του για την ψυχική υγεία της έφηβης ακτιβίστριας, σύμβολο του αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με την παθιασμένη ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα, η 16χρονη Σουηδή, που έχει παραδεχθεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger, κέντρισε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, των ΜΜE και των ψυχολόγων.

O καθηγητής Ψυχολογίας από την Αυστραλίας, Μάικλ Καρ Γκρεγκ επισημαίνει ότι η υπερέκθεση ενός κοριτσιού σαν να είναι σταρ τηλεοπτικής σειράς, θα έχει επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο 3ΑW τόνισε: «Μπορώ να το ξεκαθαρίσω, είμαι υπέρ του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σώσουμε τον πλανήτη».

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχει δηλώσει η Γκρέτα για την κατάσταση της υγείας - ότι είχε παλέψει με την ανορεξία και την κατάθλιψη κι ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger- ο Αυστραλός ψυχολόγος θεωρεί ότι η έφηβη θα πρέπει να αποσυρθεί από την παγκόσμια σκηνή και να την παρακολουθήσει κάποιος ειδικός..

«Ως γονιός, εάν αυτό ήταν το παιδί μου, δεν είμαι βέβαιος ότι θα το προωθούσα στην παγκόσμια σκηνή», τόνισε ο Αυστραλός ψυχολόγος εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της κοπέλας , την ψυχική της υγεία αλλά και το πώς θα επηρεάσει τους νέους ανθρώπους .

«Στέλνει ένα μήνυμα σε άλλους εφήβους ότι μπορούν να μιλούν στους ενήλικες με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο», είπε αναφερόμενος στην ομιλία της στη Νέα Υόρκη.

Ο Αυστραλός ψυχολόγος δεν ρίχνει την ευθύνη στο κορίτσι αλλά στους γονείς της και τους ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής που, όπως επισημαίνει, την χρησιμοποιούν χωρίς ντροπή». Πρόσθεσε επίσης ότι η Αριστερά θα πρέπει να σταματήσει τις υποκρισίες».

«Ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να είναι αυτός που θα πιέσει την Ινδία και την Κίνα, τις χώρες που ρυπαίνουν κυρίως το περιβάλλον, όχι ένα κορίτσι 16 ετών», τόνισε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications