11η Σεπτεμβρίου: Ο καρκίνος θερίζει τους επιζώντες !

Πώς η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο έχει γίνει η υπ’ αριθμόν ένα αιτία θανάτου για τους αυτόπτες μάρτυρες, και στο τέλος δεν έμεινε κανένας "κουτσομπόλης" μαρτυριάρης και "συνωμοσιολόγος" να πει τι έγινε. Από "έγκυρη πηγή" αναγνωρισμένη από "παγκόσμιους φορείς" δηλαδή από τους ίδιους το κάτωθεν post, ώρες ώρες αναρωτιέσαι αν αξίζει το κόπο να λες τα αυτονόητα σε κούφους λες και ειναι μικρά παιδιά για να μην πούμε ηλίθιους και προσβληθούν! που ούτως η άλλος διαβάζουν έγκυρες πήγες και βλέπουν τηλεόραση μέρα νύχτα και έχει γίνει το μυαλό τους τυρόγαλο, ειναι ήδη ειναι ξοφλημένοι σαν τους ναρκομανείς στο τελευταίο στάδιο.

Παράδειγμα: ειναι όπως ηταν μια γνωστή κοπέλα η οποία ηταν καλή και είχε μπλέξει με ένα ρεμάλι που την απομάκρυνε από όλους ώστε να την ελέγχει πιο εύκολα(κλασική τακτική πονηρών ),και αυτή νόμιζε ότι την αγαπάει, και δεν άκουγε κανέναν ούτε την φίλη της που ηταν από μικρά παιδιά μαζί,δεν μπορούσε να την βοηθήσει κανένας την είχε κάνει σαν τα μούτρα του, και στο τέλος την έδινε και ναρκωτικά και μαζευοντουσαν όλα τα ρεμάλια οι φίλοι του και την "έπαιρναν" ο ένας με τα τον άλλον, άγνωστη η κατάληξη της αφού σταμάτησε να μιλάει ακόμα και στην άλλοτε καλύτερη της φίλη. Τώρα κάντε τον συνειρμό ακόμα και σε επίπεδο όχλου γιατί ακριβώς έτσι λειτουργούν "έγκυρες πήγες" ακόμα και πονηροί που παριστάνουν τους πατριώτες βάζοντας σημαίες ενώ δεν ειναι για να μαζεύουν κόσμο στις σελίδες με copy paste μόνιμος χωρίς να ιδρώσουν :

Η Ζακλίν Φαμπριγιέτ ήταν 26 χρονών στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν "εξτρεμιστές τρομοκράτες" της Αλ Κάιντα πέταξαν δύο επιβατικά αεροπλάνα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου , μόλις δύο τετράγωνα από το σημείο όπου εργαζόταν. Δεκαπέντε χρόνια μετά τις επιθέσεις εκείνης της ημέρας που άλλαξαν τον κόσμο, το 2016, η Φαμπριγιέτ, από τότε μητέρα τριών παιδιών, διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο. Παλεύει για τη ζωή της τρία χρόνια. Η πιθανή αιτία: Ένα σύννεφο τοξικής τέφρας που «σκέπασε» όλη την ευρύτερη περιοχή.

«Ήμουν εκεί στη μοιραία επίθεση. Από τότε εξακολουθώ να εργάζομαι στο ίδιο μέρος κάθε μέρα. Δεν μας είπαν ποτέ ότι θα μπορούσε να μας συμβεί κάτι τέτοιο», εξομολογείται.
Από την άλλη, ο 19χρονος τότε Ρίτσαρντ Φάρερ δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, αλλά εργάστηκε ως επιθεωρητής εδάφους στο Μανχάταν, στους Δίδυμους Πύργους τα επόμενα χρόνια, από το 2001 μέχρι το 2003.

Πλέον, στα 37 του, διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του παχέος εντέρου πριν από 18 μήνες, ασθένεια που συνήθως επηρεάζει ηλικιωμένους άνδρες και δεν υπάρχει ιστορικό της οικογένειάς του.
Οι δυο αυτοί νέοι άνθρωποι αντιπροσωπεύουν μια κατηγορία ασθενών στις ΗΠΑ που ζούσαν ή εργάζονταν κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μετά από τις επιθέσεις, οι οποίες σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Μολονότι, δεν ήταν μεταξύ των χιλιάδων υπαλλήλων έκτακτης ανάγκης και εθελοντών που πέρασαν αρκετούς μήνες της ζωής τους καθαρίζοντας τα συντρίμμια στο Ground Zero εκείνη την περίοδο, η υγεία τους επηρεάστηκε εξίσου. Η Νέα Υόρκη συνεχίζει να καταμετρά τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με το τοξικό σύννεφο που βρισκόταν πάνω από το Μανχάταν για αρκετές εβδομάδες εκείνον τον μαύρο Σεπτέμβρη του 2001.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν»
Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου απελευθέρωσαν άνευ προηγουμένου ποσότητες χημικών ουσιών στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων διοξινών, αμιάντου και άλλων καρκινογόνων ουσιών.
Οι πυροσβέστες, οι πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο μετά την επίθεση και οι εθελοντές που βοήθησαν στον καθαρισμό της περιοχής για μήνες, ήταν οι πρώτοι που επλήγησαν από καρκίνους. Σχετικές μελέτες είχαν επιβεβαιώσει ότι οι περισσότεροι ήταν αντιμέτωποι με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αναλυτικότερα, δέκα χιλιάδες από αυτούς έχουν διαγνωστεί με καρκίνο από το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα θεραπείας που βοήθησε και εξακολουθεί να βοηθά τους επιζώντες.

Στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους, 21.000 άτομα που δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, βρέθηκαν επίσης στο πρόγραμμα , με το ποσοστό των ασθενών να έχει διπλασιαστεί από τον Ιούνιο του 2016. Από αυτά, σχεδόν 4.000 έχουν καρκίνο, με πιο συνηθισμένους τύπους, εκείνους του προστάτη, του μαστού και του δέρματος. Η 44χρονη πλέον Φαμπριγιέτ είναι μια από τα θύματα, υπενθυμίζοντας ότι το μήνυμα εκείνη την εποχή ήταν να επανέλθει η πόλη στους κανονικούς ρυθμούς της όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Οι άνθρωποι γύρισαν στις δουλειές του λίγες μέρες αργότερα, αλλά κοιτάξτε τι συνέβη λίγα χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι πεθαίνουν», εξηγεί.
Αντίστοιχα, το παράπονο του Φάρερ ήταν ότι η διοίκηση της πόλης δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους κατοίκους και τους υπαλλήλους της περιοχής.

«Η γυναίκα μου με ρωτάει αν οι τρομοκράτες προκάλεσαν τον καρκίνο μου. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι ιθύνοντες της πόλης θα μπορούσαν να μας προστατεύσουν πριν να είναι αργά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications