Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από τη μπασκέτα στη Χίο: Να αποδοθούν ευθύνες

Να διαχειριστεί την βαθιά θλίψη της πασχίζει η οικογένεια του 19χρονου νεαρού, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή όταν καταπλακώθηκε από μια παλιά μπασκέτα στη Χίο, όπου βρισκόταν για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο πατέρας του νεαρού Σταύρου ζήτησε μεταξύ άλλων να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της τραγωδίας.

«Ηταν η κακιά στιγμή. Δεν έχω να πω τίποτα για το περιστατικό. Να φροντίσει η πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ηταν θέλημα Θεού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παππούς 19χρονου: «Μου είπαν ότι έπεσε μια μπασκέτα πάνω του»

Την ίδια ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο παππούς του αδικοχαμένου νεαρού που ήρθε από την Κύπρο προκειμένου να πει το τελευταίο «αντίο» στον εγγονό του.

«Μου τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής η κόρη μου και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον Σταύρο. Μου είπε ότι έπεσε η μπασκέτα πάνω του και είναι στο νοσοκομείο. Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί με πολύ μεγάλες προοπτικές. Ηταν ευφυής. Ηταν πολύ ταλαντούχος. Ηταν πράος και ήρεμος. Δυστυχώς ήταν πολύ άτυχος. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο», είπε με την σειρά του ο παππούς του 19χρονου.

Ασυντήρητη μπασκέτα από το 1988 αυτή που σκότωσε τον 19χρονο νεαρό;

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα συνεχώς η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιήσει και τον Δήμο Χίου.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα ζητούμενα οι μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου από την τότε Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000, οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της αντικατάστασής τους, όμως αυτή – χωρίς να προκύπτει το γιατί- δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι.

Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα στη βάση, όπως αυτό της διάβρωσης, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications