Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ - Σκότωσε γατάκι με το σκουπόξυλο

Συνέβη τη περασμένη Κυριακή στην Πάτρα σε χώρο εστίασης στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου γινόταν το τραπέζι μιας βάπτισης. Η ώρα ήταν περίπου 5 το απόγευμα και πλέον αναχωρούσαν οι καλεσμένοι καθώς είχαν πιεί και τον καφέ τους.

Κάποιοι εξ αυτών έμελλε να γίνουν όμως μάρτυρες μιας απίστευτης και άλλο τόσο εξοργιστικής σκηνής.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος βρισκόταν έξω από αυτό, εντόπισε ένα μικρό γατάκι και εκτίμησε ότι πρόκειται για μεγάλο… εχθρό που βάλει εναντίον των συμφερόντων του.

Άρπαξε τότε μια σκούπα και με το σκουπόξυλο άρχισε να χτυπάει το μικρό γατάτι, σκοτώνοντάς το με …φυσικότητα, σαν να είναι το πιο φυσιολογικό και το πιο νόμιμο πράγμα στον κόσμο.

Μια νεαρή κοπέλα από τις καλεσμένες διαμαρτυρήθηκε για την όλη εξοργιστική σκηνή στον ιδιοκτήτη και η απάντηση που έλαβε ήταν «κι αν βρεθεί τρίχα στο φαγητό του πελάτη, τι θα πεις;».

Απορίας άξιον είναι το πώς θα βρεθεί η τρίχα από το μωρό γατί στο πιάτο του πελάτη.

Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το σκεπτικό, βάση του οποίου θα πρέπει να ξεκληριστούν όλα τα ζώα στις περιοχές εκτός του κέντρου που γειτνιάζουν με καταστήματα εστίασης ή τροφίμων.

Η διαμαρτυρόμενη πελάτης τηλεφώνησε στο 100 προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό.

Από εκεί την παρέπεμψαν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στα όρια ευθύνης της οποίας έγινε το όλο σκηνικό.

Άφησε τα στοιχεία της αλλά έκπληκτη άκουσε τον αστυνομικό που βρισκόταν στην άλλη γραμμή να της λέει:

«ωραία θα τον πάρουμε να του κάνουμε επίπληξη και ελπίζουμε να του γίνει μάθημα».

Ο νόμος για τη θανάτωση ζώων επισύρει ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο.

Η απλή επίπληξη δεν ξέρουμε από πού προκύπτει. Το λογικό θα ήταν να γίνει σύσταση στη νεαρή κοπέλα να υποβάλει μήνυση, κάτι που δεν έγινε.

Σε κάθε περίπτωση, η θανάτωση ζώου είναι ένα τραγικό σύμπτωμα του σύγχρονου κόσμου. Και δυστυχώς, παρά τις όποιες καταγγελίες, αλλά και τις «καμπάνες» που έχουν πέσει, δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό ούτε εδώ στην Πάτρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications