Σάο Πάολο: η ημέρα έγινε νύχτα λόγω την φωτιάς, φανταστείτε τι θα γίνει με την έκρηξη του Yellowstone! (VID)

Μια έκρηξη του ηφαιστείου Yellowstone θα προκαλούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση στη Γη, και θα οδηγήσει σε μια εποχή παγετώνων, προειδοποιούν γεωλόγοι..

Το Yellowstone είναι ένα από τα πιο τρομακτικά ηφαίστεια στον κόσμο και οι επιστήμονες λένε ότι έχουμε λόγο να ανησυχούμε. Ενώ δεν υπάρχουν σημάδια ότι πρόκειται να εκραγεί, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια μέρα θα εκραγεί και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Δεν θα είναι μια έκρηξη που σβήνει αμέσως τη ζωή στη Γη, αλλά θα σκοτώσει επιτόπου περίπου 87.000 ανθρώπους και θα καταστήσει τα δύο τρίτα της αμερικανικής επικράτειας ακατοίκητα.

Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι η τέφρα του ηφαιστείου θα καλύψει τον πλανήτη μας σε περίπου 48 ώρες. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία του πλανήτη θα μειωθεί για 20 χρόνια. Η ψύξη της γης θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στο εύθραυστο οικοσύστημα του πλανήτη μας, που θα προκαλούσε αλυσιδωτή αντίδραση.

Γεωλόγος του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, λέει ότι λόγω των ρευμάτων ανέμου, τα πάντα ανατολικά θα καλυφθούν από τεφρά. Ότι υπάρχει κοντά στο ηφαίστειο θα καταστρέφει εντελώς, λέει στην Express. Το ηλιακό φως δεν μπορούσε να περάσει από το παχύ στρώμα σωματιδίων τέφρας και η ατμόσφαιρά μας θα είχε αυτά τα σωματίδια για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τον γεωλόγο.

Ο τεράστιος όγκος τέφρας από το ηφαίστειο θα κάλυπτε το ηλιακό φως, δημιουργώντας μια κατάσταση λυκόφωτος που θα διαρκέσει για χρόνια.

Θα ήταν το τέλος της υπερθέρμανσης του πλανήτη και η αρχή της εποχής των παγετώνων. Το τελικό αποτέλεσμα θα είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση φυτών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα φυτοφάγα ζώα θα λιμοκτονούσαν.

Η αλυσιδωτή αντίδραση, ή φαινόμενο ντόμινο, θα προκαλέσει μαζικές εξαφανίσεις. Όλα εξαρτώνται από τα είδη που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν μέχρι να εξαφανιστεί το σύννεφο τέφρας που θα καλύψει την Γη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications