Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βλήματα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Σε νέες εκτοξεύσεις δύο βλημάτων, αγνώστου τύπου, προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Βόρεια Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, τα δύο «βλήματα» εκτοξεύτηκαν από την πόλη Χάμχουνγκ στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα.

«Ο στρατός παρακολουθεί την κατάσταση σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν άλλες εκτοξεύσεις και παραμένει σε ετοιμότητα» πρόσθεσε το τηλεγράφημα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap.

Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε ότι, με βάση τις αρχικές πληροφορίες, τουλάχιστον ένα από τα δύο βλήματα φαίνεται να είναι παρόμοιο με τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτόξευσε πρόσφατα η Πιόνγκγιανγκ.

«Έχουμε ενημερωθεί για τις αναφορές εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση.

»Είμαστε σε στενές διαβουλεύσεις με τους Γιαπωνέζους και Νοτιοκορεάτες συμμάχους μας» πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει τέσσερις φορές σε εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς, ως αντίποινα στα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Ο Τραμπ μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους θέλησε να υποβαθμίσει εκ νέου τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θα το ξαναπώ. Δεν έχουν υπάρξει πυρηνικές δοκιμές. Οι δοκιμές ήταν όλες με πυραύλους μικρού βεληνεκούς.
»Καμία δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων. Κανένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications