Tραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι κατέθεσε ο χειριστής του μοιραίου σκάφους - Θρήνος για τα θύματα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (09/08), στο Πόρτο Χέλι.

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν -μόλις 350 μέτρα από την ακτή- ένα φουσκωτό ταχύπλοο έπεσε με δύναμη πάνω στο ξύλινο σκάφος τους, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί.

Πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία καθώς οι δύο άνδρες που ανασύρθηκαν νεκροί, ένας 70χρονος κι ένας 60χρονος ήταν αδέλφια και η τραυματίας είναι δίδυμη αδελφή του δεύτερου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για κατοίκους Κρανιδίου και στην περιοχή είχαν μεταβεί πιθανότατα για ψάρεμα.

Η 60χρονη γυναίκα διακομίσθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ φέρει τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.

Συνελήφθη ο χειριστής του ταχύπλοου
Ο χειριστής του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους) εξαφανίστηκε μετά το δυστύχημα και παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου αυτοβούλως και με τον συνήγορό του, στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν τράπηκε σε φυγή αλλά έφυγε επειδή τραυματίστηκε. Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, αμέσως μετά την τραγωδία, βούτηξε αρκετές φορές στο νερό για να βοηθήσει.Ο 44χρονος χειριστής υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο σκαφών δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ενώ ο θαλάσσιος χώρος όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν ελέγχθηκε από δύτες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο των δύο άτυχων ανδρών ενώ παράλληλα δήλωσε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του ταχύπλοου είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα.Την ίδια ώρα, ο υπουργός δήλωσε πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.

Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία
Τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.
Το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, μήκους 12 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Το φουσκωτό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι. Το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου -οι οποίοι διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες- είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications