Φωτιά: Η Πυροσβεστική πρόλαβε τις πυρκαγιές σε Μαραθώνα και Ζούμπερι – Νέο μέτωπο στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/08) στην Πυροσβεστική μετά τις φωτιές που ξέσπασαν σε Μαραθώνα, Ζούμπερι και Ασπρόπυργο - Στην περιοχή του Μαραθώνα βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς - Καθησυχαστικός ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/08) σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής στην οδό Σπηλαίου Πανός. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στον Μαραθώνα έχει οριοθετηθεί.

H φωτιά έκαψε δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να απειληθούν σπίτια. Ωστόσο, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.Καθησυχαστικός ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πως η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Από αέρος έκαναν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ και εθελοντές.

Κοντά στην πυρκαγιά βρίσκονται θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε νωρίτερα και ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για πυροπροστασία Γιώργος Λέπουρης.

Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki #Πυρκαγιά σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός στο Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυρστες, 10 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 23 πυρστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

Πυροσβεστικό Σώμα @pyrosvestiki
Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαραθώνα Αττικής: 146 πυρστες, 47 οχήματα, 7 Α/Φ & 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 55 πυρστες με 26 οχήματα, 43 πυρστες με 21 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 6 ομάδες πεζοπόρων με 48 πυρστες. Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ & εθελοντικά οχήματα.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (10/8) σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 20 οχήματα, μια ομάδα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 2 υδροφόρες της περιφέρειας.
Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 20 οχήματα, μια ομάδα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 2 υδροφόρες της περιφέρειας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία «5» - προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (10/8) σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

112: Το μήνυμα κινδύνου έλαβαν οι πολίτες
Ηχητικό και γραπτό μήνυμα έλαβαν οι πολίτες το Σάββατο (10/08) από τη νέα υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το μήνυμα στάλθηκε μαζικά σε όσους βρίσκονταν σε περιοχές που υπάρχει σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Όσοι δεν γνώριζαν για την νέα υπηρεσία αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό μήνυμα κινδύνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα προκλήθηκε και αναστάτωση μέχρι να καταλάβουν οι πολίτες ακριβώς τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία.

Το μήνυμα ήταν και ηχητικό (CBS) και γραπτό (SMS) και στην πρώτη χρήση του υπάρχουν προβλήματα καθώς οι πολίτες το έλαβαν σε δύο δόσεις, με διαφορά περίπου 45 λεπτών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανταπόκριση των συνεργαζόμενων παρόχων.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications