Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έδωσε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα ειδικής εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από 13 έως 16-6-2019 (εορτασμός του Αγ. Πνεύματος), τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Στην ανωτέρω ειδική δράση , συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και συγκροτήθηκαν -171- συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης, με ειδικές ηλεκτρονικές τεχνικές συσκευές (αλκοτέστ) 3.595 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 231 βρισκόντουσαν υπό την επήρεια μέθης.

Συνελήφθησαν 12 άτομα και βεβαιώθηκαν συνολικά 3.400 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -251- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις και αναλυτικά:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 42
Υπερβολική ταχύτητα: 334
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 504
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 171
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 82
Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 78
Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 38
Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: 67
Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: 2.084
Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 397 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

315 πινακίδες κυκλοφορίας
645 άδειες ικανότητας οδήγησης
605 άδειες κυκλοφορίας
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας, θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications