Φυλακές Τίρυνθας: Απέδρασε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» (video)

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, χθες το βράδυ.

Ο Μιχαηλίδης, που εξέτιε ποινή φυλάκισης 13 ετών, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η ποινή τού επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του, ενώ διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς κατάφερε να αποδράσει.

Με επίσημη ανακοίνωση, το «υπουργείο Δικαιοσύνης» τονίζει πως ο κρατούμενος εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης.
Όπως, επίσης, σημειώνεται ότι μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και αναζητείται, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και πειθαρχική έρευνα.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις νεαρούς που τον Φεβρουάριο του 2013 είχαν κάνει διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πριν από τη σύλληψή του στο Βελβεντό, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς την Πεύκη. Τότε, ο «Τοξοβόλος» και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, η ζωή του οποίου σώθηκε από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications