Σκαρμούτσος: «To Masterchef έχει γίνει ριάλιτι και όχι εκπομπή μαγειρικής» (βίντεο)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σε γνωστή πρωινή εκπομπή.

Ο γνωστός σεφ μίλησε για το MasterChef, είπε αν το βλέπει και αποκάλυψε με ποιους συναδέλφους του κάνει παρέα.

«Βλέπω ότι το επάγγελμα αρχίζει και μπουκώνει και πως πολλοί γίνονται μάγειρες για τους λάθος λόγους, χωρίς να καταλαβαίνουν τι σημαίνει φαγητό και μαγειρική.

Εννοείται πως έχουν παίξει το ρόλο τους τα ριάλιτι. Φταίω και εγώ γιατί βγάλαμε μια άλλη πλευρά της μαγειρικής που δεν έχει καμία σχέση με τη μαγειρική πραγματικότητα. Στην τηλεόραση είναι ένα ωραιοποιημένο προϊόν, δεν δείχνουμε την πραγματικότητα του φαγητού.

Αν θες να γίνεις μάγειρας πας σε μια σχολή μαγειρικής, τελειώνεις, κάνεις τις πρακτικές σου. Όμως αν πιστεύεις ότι μέσα από ένα ριάλιτι μαγειρικής θα μάθεις πράγματα στους τρεις μήνες που διαρκεί θα πας να βγάλεις ένα μενού ή να δουλέψεις σε μια επαγγελματική κουζίνα, όχι δεν ισχύει.

Για το MasterChef δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι ήταν λάθος που δεν συμμετείχα φέτος. Ήμουν από τους πρώτους που βρήκε κόκαλα στο φαγητό, που μίλησε για οξύτητες, για γλυκύτητες, όλα αυτά που λένε. Επιτυχία έχω. Δόξα τω Θεώ έχω μια πετυχημένη οικογένεια και δυο παιδιά και πολύ καλές επαγγελματικές ρίζες. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το παιχνίδι, δεν θα μπορούσα να το εξυπηρετήσω εγώ. Γιατί δεν είναι αυτό που είχαμε ξεκινήσει εμείς. Το project αυτό έχει μεταλλαχθεί.

Στην Ελλάδα μόνο. Στο εξωτερικό αυτό δεν συμβαίνει. Δεν είναι εκπομπή μαγειρικής, είναι πολύ περισσότερο ριάλιτι. Το MasterChef δεν το έβλεπα ούτε όταν ήμουν εγώ. προτιμώ να δω άλλα πράγματα που θα μου δώσουν.

Τώρα να μπω στη διαδικασία να δω κάτι το οποίο έκανα και ξέρω πόσο μη αληθινό είναι και καταλαβαίνω τι προσπαθούν να σπρώξουν γιατί αυτό θέλει ο τηλεθεατής… οκ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαμε σε τριβή γιατί εγώ είπα ότι δεν μπορώ να αλλάξω. Τον τρόπο που κάνω κριτική, το ντύσιμο… Σχέσεις με μάγειρες είχα και έχω πάντα συγκεκριμένες», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications