Ενα βήμα πριν τον πόλεμο Ιράν-ΗΠΑ – ΤΑ ΗΑΕ επιβεβαίωσαν χτύπημα σε τάνκερ πετρελαίου

Τέσσερα (άλλες πληροφορίες μιλούν εφτά) τάνκερ έγιναν στόχος «επιχειρήσεων δολιοφθοράς» κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα haaretz, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές πληρ4οφορίες περί κτυπημάτων, που είχαμε αναφέρει νωρίτερα σήμερα.

Το ΥΠΕΞ των ΗΑΕ χαρακτήρισε ως "επικίνδυνη εξέλιξη" τις επιχειρήσεις σαμποτάζ εναντίον εμπορικών σκαφών και την έκθεση των πληρωμάτων τους σε κίνδυνο.

Η ένταση κορυφώνεται στην περιοχή, μετά και την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων –μεταξύ άλλων και ενός αεροπλανοφόρου– στη Μέση Ανατολή σε απάντηση για τις "ξεκάθαρες ενδείξεις" απειλών από το Ιράν, όπως τις αποκαλεί ο Λευκός Οίκος.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε τι είδους σαμποτάζ ήταν αυτό που έγινε, λέγοντας μόνο ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς. Από το επεισόδιο δεν προκλήθηκε διαρροή καυσίμων στη θάλασσα.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Φουτζέιρα διέψευσε μέσω του Twitter ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο λιμάνι, τονίζοντας ότι λειτουργεί κανονικά.

Ο ιστότοπος του ιρανικού τηλεοπτικού καναλιού Press TV, επικαλούμενος ένα λιβανέζικο κανάλι, το Mayadeen, είχε αναφέρει ότι επτά δεξαμενόπλοια δέχτηκαν επίθεση στο λιμάνι αυτό.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, οι εκρήξεις σημειώθηκαν έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε τουλάχιστον επτά πετρελαιοφόρα πλοία. Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τη στιγμή του ατυχήματος στον ουρανό πετούσαν αμερικανικά και γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications