Oι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας με βιομετρικά στοιχεία ώστε να βλέπουν ποιοι “γυρίζουν πίσω”

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η νέες ελληνικές ταυτότητες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας με βιομετρικά στοιχεία.O μειοδοτικός διαγωνισμός ανάθεσης του έργου, με την απόρρητη διαδικασία, προκηρύσσεται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο.

Προοπτική κόστους για τον Έλληνα πολίτη είναι κάτω από 7 ευρώ συν τα έξοδα των φωτογραφιών.Τσιπ με φωτογραφίες, δακτυλικό αποτύπωμα, ομάδα αίματος προαιρετικά και ό,τι άλλο… απόρρητο θα εμπεριέχεται στη νέα ταυτότητα.

Η δέσμευση του μέγιστου ποσού που προϋπολογίζεται για το έργο για την επόμενη 15ετία ανέρχεται περίπου στα 500.000.000 ευρώ, δηλαδή 30.000.000 ευρώ το χρόνο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ποσά που αναμένεται να μειωθούν σημαντικά από τις προσφορές των εταιρειών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 10 και ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να πάρουν το έργο δίνοντας τη φθηνότερη προσφορά.

Η εταιρεία ή η κοινοπραξία που θα είναι η «απόλυτα φθηνότερη» θα… κερδίσει το έργο.Φυσικά θα πρέπει να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, να έχει αναλάβει αντίστοιχο έργο σε χώρα της ΕΕ και να έχει τυπώσει αριθμό τεμαχίων που αντιστοιχεί στους περίπου 10 εκατ. κατοίκους της Ελλάδας.

Οι «ζώνες» ασφαλείας
Οι ψηφιακές προδιαγραφές ασφαλείας χωρίζονται σε επτά ζώνες:
Εμπρόσθια όψη
Ζώνη 1: Αριθμός Ταυτότητας (card number).
Ζώνη 2: Φύλο / S@x (Άρρεν/ Θήλυ Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια,
Ζώνη 3: Ημερομηνίας Λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης.
Ζώνη 4: Υπογραφή Κατόχου.
Ζώνη 5: Φωτογραφία

Οπίσθια όψη
Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος Γέννησης, Ημερομηνία Έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα

Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης (Machine Readable Zone-MRZ).
Φυσικά, στη νέα ταυτότητα έχουν τοποθετηθεί ο θυρεός της Ελληνικής Δημοκρατίας, το όνομα της χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC), ο τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD), το σήμα ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), το ενσωματωμένο RFID chip.

Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης περιέχονται: φωτογραφία, στοιχεία κατόχου, ύψος (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους), στοιχεία που απαιτούνται για υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δήμος εγγραφής, αριθμός δημοτολογίου, τόπος έκδοσης δελτίου.

Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας, όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ, είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας).

ΤΟ HELLENIC REPUBLIC τους μάρανε...! για πάνω απο 50 χρονιά δεν είχαν εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, νόμιζαν ότι είχαν ξεμπερδέψει μια και καλή, άλλα με το ίντερνετ είδαν ότι υπάρχουν ακόμα πολλοι μη Γκοιμ σε όλη την Ευρώπη, κάνεις δεν αναρωτήθηκε γιατί τόσα χρονιά δεν ερχόντουσαν "μεταναστες" και ήρθαν μονο όταν είδαν μεσώ ίντερνετ, ότι υπάρχουν πολλοι μη Γκοιμ! στην δε Ελλάδα οι Γκιαούρηδες επι χρονιά ψήφιζαν τα κόμματα τους, τι και αν το ΠΑΣΟΚ το ίδρυσαν επίσημα κομμουνισται αριστεροί! και τα δυο ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα ίδρυσαν το έτος 1974 οποίο και να έβγαζαν πάλι οι ίδιοι έκαναν κουμάντο, έτσι γίνεται σε δημοκρατίες της Βαϊμάρης.. Και φυσικά δεν κανει εντύπωση σε κανέναν ο όρος "επαναστάτης" που χρησιμοποιούν ...

ΥΓ Εκατομμύρια θα είχαν δει την ταινία "Αvatar" άλλα κανένας από αυτούς δεν κατάλαβε οτι η ιστορία της ταινίας ειναι μια παρεμφερής ιστορία με αυτο που γίνεται στην πραγματικότητα, και όπως έγραψε ένας απο αυτούς τους "εισβολείς" σε μια ιντερνετική φιδοφωλιά τους: έχετε μπλέξει με δυνάμεις που δεν μπορείτε να κατανοήστε..! πράγματι ο όχλος δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα αυτονόητα, ο δε τρόπος που σκεφτονται και λειτουργούν οι περισσότεροι ειναι ακριβώς όπως θέλουν, ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει, αρχή γενομένης απο τους "κακούς" ήδη από την εποχή του 30, γιαυτό έπρεπε να εξοντωθούν ... Το μυστικό δεν χάθηκε όμως... Και ο Ρώσος Μεντβέντεφ δεν αστειευόταν όταν είχε μιλήσει σχετικά με αυτό το θέμα!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications