Ερντογάν από τη Σμύρνη: «Ρίξαμε τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Εμφανίστηκε από κοινού με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο Ερντογάν ο οποίος μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις που έκανε στο Γκαζιοσμάνπασά της Κωνσταντινούπολης «για νέο πόλεμο χριστιανών και μουσουλμάνων», συνέχισε από τη Σμύρνη αυτή τη φορά με ευθείες αναφορές στην Ελλάδα, με τον αρχηγό των ¨Γκρίζων Λύκων» στο πλευρό του.

Στη Σμύρνη που ήταν ο νέος προεκλογικός σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες.

Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπατσελί με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή και τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα».

Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης.

Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».

«Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.

Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22.

«Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.

Την ίδια η ώρα η ζαλισμένη Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζιο των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications