Τα κατάφερε ο Σαλβίνι! πέρασε τον αντιμεταναστευτικό νόμο! Ξεκινούν οι απελάσεις για τους «επικίνδυνους»!
Τα κατάφερε ο Σαλβίνι!- πέρασε τον αντιμεταναστευτικό νόμο! Ξεκινούν οι απελάσεις για τους «επικίνδυνους»!

Δεν πήγε χαμένη η προσπάθεια που κάνει ο Ιταλός ηγέτης, Ματτέο Σαλβίνι, προκειμένου να διασφαλίσει την εθνική ομοιογένεια και ασφάλεια της χώρας του!

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το κείμενο, όπως είχε ήδη κάνει η Γερουσία στις αρχές του Νοεμβρίου, με 396 ναι, έναντι 99 όχι.
Η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την Τετάρτη το σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση, όπως επεδίωκε ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας.
Η κυβέρνηση που έχουν σχηματίσει η Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) μετέτρεψε την ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου.
Δεκατέσσερις βουλευτές του M5S απείχαν από την ψηφοφορία της Τετάρτης.

Το κείμενο για πολλούς θεωρείται αυστηρό, καθώς αλλάζει η στάση της Ιταλίας απέναντι στους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, αντικαθίστανται οι άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.

Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές.
Ακόμη, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.

Ενώ σε ό,τι αφορά την πτυχή της ασφάλειας, το κείμενο προβλέπει την γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτιρίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ιταλική κυβέρνηση ήταν στις χώρες που ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, όπως είχε δεσμευθεί το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ηγείτο ο κεντροαριστερός τότε πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Η κυβέρνηση Λέγκας/M5S δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της 10ης και της 11ης Δεκεμβρίου στο Μαρακές όπου αναμένεται να επικυρωθεί το Σύμφωνο, «επιφυλασσόμενη να εφαρμόσει ή όχι το κείμενο μόνο αφού αποφανθεί το κοινοβούλιο» για το περιεχόμενό του, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.
Βλέπουμε ότι ο Σαλβίνι αρχίζει και κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ιταλών, καθώς δεν στάθηκε υποχείριο της ΕΕ και των επιταγών που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση, εν αντιθέσει με τον δικό μας πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: mknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications